Mandelkake med hvit sjokoladeglasur

Mandelkake med hvit sjokoladeglasur
Ingredienser

Mandelkake:
5 eggehviter
200 g mandler
200 g melis

Hvit sjokoladeglasur:
1,5 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade

Pynt:
friske bringebær
mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Mal mandlene og bland med melis. Vend forsiktig i eggehvitene.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl i formen til kaken er helt kald. Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et kakefat.

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl til passe smørekonsistens og bre glasuren deretter over kaken. Pynt med friske bringebær og litt mørk sjokolade.

Tips

Kaken på bildet er pyntet med små kuler mørk sjokolade (kjøpt hos Pascal i Oslo). Det går like bra å bruke litt fint hakket mørk sjokolade.

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Da jeg laget denne kaken, ville ikke kremen stivne. Den sto først på kjøkkenbenken i ca. 1 time. Da jeg så at den var like flytende satte jeg den i kjøleskapet et par timer. Men som sagt ville den ikke stivne. Hva har jeg gjort feil?

Hm, det var jo rart. Det er såpass mange år siden jeg lagde denne kaken, så jeg husker ikke hvor lenge jeg lot sjokoladekremen stå før jeg smurte den utover kaken. Prøvde du å la sjokoladekremen stå i kjøleskapet over natten? Jeg må nesten teste sjokoladekremen på nytt før jeg kan svare deg sikkert...

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift