Mandelkake med sitron og ricotta

Mandelkake med sitron og ricotta

28.05.2021

Hei,

En av de beste kakene jeg vet om er Mandelkake med ricotta. Her har jeg laget vri på denne deilige, italienske mandelkake ved å gi den smak av sitron. 

 

 

Kaken inneholder ikke noe hvetemel, og ricotta erstatter en del av smøret, som gjør at mandelkaken blir lett og utrolig saftig.

Jeg bruker mandelmel i kakerøren, som gir en lys og mild kake, og mandelflak på toppen av kaken, som gir herlig «krønsj». Revet sitronskall gir nydelig smak og melisdryss et lekkert utseende på kaken!

 

 

Ingredienser: 

♥ 120 g smør
♥ 270 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ revet skall fra 3 sitroner
♥ 250 g ricotta
♥ 250 g mandelmel
♥ 75 g mandelflak

Pynt:
♥ 2 ss melis


Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør sammen med 150 g av sukkeret til en skikkelig luftig smørkrem.

Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk godt. Bland inn vaniljesukker og revet sitronskall. Rør deretter inn ricotta og mandelmel.

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resterende 120 g sukker, og pisk videre til en tykk, blank marengs. Vend marengsen inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) som er smurt og kledd med bakepapir. Det skal også være bakepapir oppover kantene av formen (jeg bruker mellomleggspapir, som er lett å feste langsmed kanten når kakeformen er smurt).

Jevn til overflaten og dryss over mandelflak.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i 50-60 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Fjern bakepapiret langsmed kanten av kaken.

 

 

Løft kaken forsiktig opp fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden.

Sett kaken på et kakefat.

 

 

Sikt over melis til pynt.

 

 

Kaken er enkel, men likevel delikat.

 

 

En drøm av en kake for alle som liker kombinasjonen mandel og sitron...

 

 

Kaken blir utrolig saftig og myk! 

 

 

 

Virkelig en DEILIG mandelkake! 

 

 

Tips: 

♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. 

♥ Denne mandelkaken holder seg saftig og myk i flere dager hvis du oppbevarer den godt innpakket i plast. Den er også kjempefin å fryse. 

 

 

Håper du ble fristet til å teste ut denne kaken! 

 

 

Jeg kan varmt anbefale den! Dette er en av mine yndlingskaker.

 

 

Supergod kake! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Mandelkake med sitron og ricotta

Ingredienser

♥ 120 g smør
♥ 270 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ revet skall fra 3 sitroner
♥ 250 g ricotta
♥ 250 g mandelmel
♥ 75 g mandelflak

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med 150 g av sukkeret til en skikkelig luftig smørkrem.

Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk godt. Bland inn vaniljesukker og revet sitronskall. Rør deretter inn ricotta og mandelmel.

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resterende 120 g sukker, og pisk videre til en tykk, blank marengs. Vend marengsen inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) som er smurt og kledd med bakepapir (det skal også være bakepapir oppover kantene av formen). Jevn til overflaten og dryss over mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i 50-60 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Sett kaken på et kakefat og sikt over melis.

Tips

♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. 

♥ Denne mandelkaken holder seg saftig og myk i flere dager hvis du oppbevarer den godt innpakket i plast. Den er også kjempefin å fryse. 

28.05.2021
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Kan man bytte ut ricotta med noe annet i oppskriften? Feks cottage Chess?

Mali. Om du skal bytte ut ricottaen så ville jeg ha bytta den ut med kremost

Hei! Går det an å erstatte eller kutte ut skallet av sitronene?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter