Pølsebrød

Hei,

Det har ikke vært mye til grillvær i det siste, men til helgen skal det bli sol og kjempevarmt! Smile chrome

Med hjemmelagde pølsebrød blir selv den helt ordinære pølsemiddagen en fest! 

Hjemmelagde pølsebrød er enkle å lage og kan virkelig ikke sammenlignes med de kjøpte, bløte og smakløse variantene. Denne oppskriften gir myke og utrolig gode pølsebrød!

 

 

Oppskriften gir 8 pølsebrød, som faktisk er en veldig passe porsjon, og du får plass til alle på et stekebrett. Du vil merke at med hjemmelagde pølsebrød og gode grillpølser, vil du ikke trenge så mange før du blir mett og veldig fornøyd. Smile

Vil du lage flere pølsebrød når du først er i gang, er det bare å doble oppskriften. Pølsebrød som du skulle få til overs, kan du legge i fryseren og spare til senere. 

 

 

Ingredienser:

♥ 2 dl helmelk
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss olivenolje
1 ss sukker
♥ 50 g gjær (se tips)
450 g hvetemel
1 ts salt

Pensling og pynt:
1 egg
1 ss melk
sesamfrø

 

Fremgangsmåte:

Varm opp melk og vann til blandingen er lunken. Tilsett olje og litt sukker. Løs opp gjæren i den lunkne væsken. (Hvis du bruker tørrgjær, kan du blande gjæren med hvetemelet i stedet, se tips).

Bland dette med hvetemel og salt og elt deigen i kjøkkenmaskin til den blir smidig og fin. La deigen heve lunt i 1 time. 

Del deigen i 8 like store emner. Trill dem ut til jevne lengder som er ca. 15 cm lange.

Legg lengdene på et bakepapirdekket stekebrett. La de etterheve i ca. 30 minutter.

 

 

Pensle over lengdene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over sesamfrø (kan selvfølgelig sløyfes hvis du ikke liker sesamfrø.. Wink ). 

 

 

Viktig at pølsebrødene får etterheve godt, slik at de blir myke og luftige.

 

 

Stek pølsebrødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15-20 minutter, til de er gylne i fargen og gjennomstekte. 

 

 

Det er så herlig å kunne servere hjemmelagde pølsebrød som er så gode! 

 

 

Så fristende! 

 

 

Avkjøl pølsebrødene på rist en stund, og så er de klare for servering.

 

 

 

Tips:

♥ I stedet for 50 gram fersk gjær, kan du alltid i stedet bruke 1 pk tørrgjær. Tørrgjæren blandes med hvetemelet før det eltes sammen med væsken. 

♥ Oppskriften gir 8 nokså store og gode pølsebrød. Dersom du ønsker pølsebrød som er litt mindre mektige, kan du selvfølgelig lage dem litt mindre. Da kan steketiden reduseres til 10-15 minutter. 

♥ Pølsebrød er som sagt kjempefine å fryse. Ved tining kan du gjerne varme dem noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

 

 

Server pølsebrød med de type pølsene du liker best! 

 

 

 

Masse ketchup og sennep er populært hjemme hos meg! Smile  

 

 

Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei!

 Grin 

(Tysk ordtak)

 

 

 

Finn frem mye godt tilbehør og lag din favoritt pølse-i-brød! 

 

 

NAM! 

 

 

Jeg hører jubel fra både store og små!  Smile  

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pølsebrød
Ingredienser

♥ 2 dl helmelk
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ss sukker
♥ 50 g gjær (se tips)
♥ 450 g hvetemel
♥ 1 ts salt

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ sesamfrø

Fremgangsmåte

Varm opp melk og vann til blandingen er lunken. Tilsett olje og litt sukker. Løs opp gjæren i den lunkne væsken. (Hvis du bruker tørrgjær, kan du blande gjæren med hvetemelet i stedet, se tips).

Bland dette med hvetemel og salt og elt deigen i kjøkkenmaskin til den blir smidig og fin. La deigen heve lunt i 1 time. 

Del deigen i 8 like store emner. Trill dem ut til jevne lengder som er ca. 15 cm lange.

Legg lengdene på et bakepapirdekket stekebrett. La de etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle over lengdene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over sesamfrø (kan selvfølgelig sløyfes hvis du ikke liker sesamfrø). 

Stek pølsebrødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15-20 minutter, til de er gylne i fargen og gjennomstekte. 

Tips

♥ I stedet for 50 gram fersk gjær, kan du alltid i stedet bruke 1 pk tørrgjær. Tørrgjæren blandes med hvetemelet før det eltes sammen med væsken. 

♥ Oppskriften gir 8 nokså store og gode pølsebrød. Dersom du ønsker pølsebrød som er litt mindre mektige, kan du selvfølgelig lage dem litt mindre. Da kan steketiden reduseres til 10-15 minutter. 

♥ Pølsebrød er som sagt kjempefine å fryse. Ved tining kan du gjerne varme dem noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift