Marengskake med bringebær

Marengskake med bringebær

04.09.2008
Marengskake med bringebær

Ingredienser

Marengsbunner:
4 store eggehviter
3,5 dl sukker

Fyll og pynt:
5 dl kremfløte
1 ts vaniljeessens
1 stor kurv friske bringebær

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking, og pisk videre til du får en tykk og blank marengs (tar ca 10 min med elektrisk mikser, se tips).

Ha bakepapir på to stekeplater. Tegn en sirkel på hvert stykke papir som er 22 cm i diameter (eller lag firkanter hvis du vil ha en firkantet kake). Fordel marengsmassen utover inni sirklene ved bruk av en smørekniv slik at du får to marengsbunner (du kan lage én bunn i stedet for to, se tips).

Ha marengsbunnene i en ovn som er oppvarmet til 225°C (se tips). Slå straks ned varmen til 50°C. Stek marengsbunnene i 30 min. Slå av varmen helt og la marengsbunnene stå og tørke i ovnen til ovnen har blitt helt kald. Løsne marengsbunnene forsiktig fra bakepapiret.

Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljeessens. Ha halvparten av kremen og bringebærene mellom marengsbunnene. Pynt toppen av kaken med resten av kremen og bringebærene.

Tips

Det er viktig at du pisker marengsen lenge nok, ellers vil marengsen flyte for mye utover under stekingen.

Det går fint å steke marengsbunnene samtidig dersom du har varmluftsovn. Pass på å bytte plassering i ovnen etter at halve steketiden har gått, slik at bunnene blir like mye stekt.

I stedet for å lage to marengsbunner, kan du lage en stor som er ca 26 cm i diameter.

Marengsbunnene kan lages i forveien og oppbevares tørt frem til serveringsdagen. Kaken bør imidlertid ikke stå for lenge etter at den er fylt med krem og bær, ellers vil den bli for bløt.

Bruk helst friske bringebær. Frosne bær vil lett bli for rennende når de tiner. Bringebærene kan byttes ut med andre bær eller frukt (f.eks. druer, kiwi, ananas, mango, godt avrente hermetiske mandariner osv).

04.09.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter