Marinert Edamer

Marinert Edamer

20.01.2015


Ja - jeg er sååååå glad i ost! Sånn er det bare... Smile

I dag er det den nederlandske Edamerosten som står for tur. Skjær osten i terninger og legg osteterningene i en herlig marinade - så har du mye godt å glede deg til! 

 

 

Det søte liv handler selvsagt om søte saker, og det skal det fortsette å gjøre. Det er kun innenfor dessertkategorien Oster med tilbehør at du vil kunne finne enkelte unntak - slik som denne.

Men Marinert Edamer egner seg også utmerket som "dessert" etter et måltid. Server osten gjerne sammen med salte kjeks.

 

 

Marinert Edamer er noe jeg kan kose meg med anytime.  Smile

 

 

Det er best å oppbevare osten på tette glass, så unngår du hvitløkslukt i kjøleskapet... Wink

 

 

Denne oppskriften gir 1 stort eller 2 middels store glass med marinert ost.

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g Edamer (se tips)
♥ 1 liten, rød paprika

Marinade:
♥ 2 dl god olivenolje
♥ 1 dl hvitløksolje (se tips)
♥ 1,5 dl hvitvinseddik
♥ 2 fint hakkede hvitløksfedd
♥ 1 ss røde pepperkorn
♥ 1 ss grønne pepperkorn
♥ 1 fersk oreganoplante (bruk kun bladene fra urteplanten)

 

Fremgangsmåte:

Skjær opp osten i passe store terninger. De skal ikke være for store. Prikk gjerne ostebitene med en gaffel slik at marinaden får trukket mest mulig inn i osten og avgitt smak.

Skjær paprikaen i små, tynne strimler.

Legg osteterninger og paprikabiter lagvis i glasset.

Finn frem en bollen og rør sammen ingrediensene til marinaden. Når alt er blandet godt sammen, heller du marinaden over osten i glassene til de blir helt fulle og dekker osten. Prøv å røre litte i glasset selv om det er fullt og tettpakket av osten, slik at også oreganoblader og pepperkorn fordeler seg nedover i glasset.

Fest lokkene og la osten helst stå i 1-2 uker før servering. Har du ikke tid (eller lyst..  Smile  ) til å vente så lenge, bør du i alle fall gi osten 2-3 dager i marinaden.

 

 

Kos deg!

 

 

Tips:

♥ Edamerosten er en gouda (gulost) som stammer fra Edam i Nederland. Den er mye solgt i norske butikker rundt juletider, men fås kjøpt også ellers på året.

Jeg kjøpte en hel, kjempestor Edamer, men 300 g er ikke så mye, så det holder fint med en liten Edamer til denne oppskriften.

 

 

Nydelig ost!

 

 

♥ Jeg brukte både god olivenolje (extra virgin) og hvitløksolje. Får du ikke tak i hvitløksolje, går det veldig fint å bare bruke olivenolje.

Her ser du ingrediensene samlet:

 

 

♥ Marinert Edamer holder seg god i mange uker i kjøleskapet. Men det er så fristende å ta seg en ostebit i ny og ne at glasset ikke varer så veldig lenge..

 

 

 Heart   LOVE IT!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Marinert Edamer

Ingredienser

♥ 300 g Edamer (se tips)
♥ 1 liten, rød paprika

Marinade:
♥ 2 dl god olivenolje
♥ 1 dl hvitløksolje (se tips)
♥ 1,5 dl hvitvinseddik
♥ 2 fint hakkede hvitløksfedd
♥ 1 ss røde pepperkorn
♥ 1 ss grønne pepperkorn
♥ 1 fersk oreganoplante (bruk kun bladene fra urteplanten)

Fremgangsmåte

Skjær opp osten i passe store terninger. De skal ikke være for store. Prikk gjerne ostebitene med en gaffel slik at marinaden får trukket mest mulig inn i osten og avgitt smak.

Skjær paprikaen i små, tynne strimler.

Legg osteterninger og paprikabiter lagvis i glasset.

Finn frem en bollen og rør sammen ingrediensene til marinaden. Når alt er blandet godt sammen, heller du marinaden over osten i glassene til de blir helt fulle og dekker osten. Prøv å røre litte i glasset selv om det er fullt og tettpakket av osten, slik at også oreganoblader og pepperkorn fordeler seg nedover i glasset.

Fest lokkene og la osten helst stå i 1-2 uker før servering. Har du ikke tid (eller lyst..  Smile  ) til å vente så lenge, bør du i alle fall gi osten 2-3 dager i marinaden.

Tips

♥ Edamerosten er en gouda (gulost) som stammer fra Edam i Nederland. Den er mye solgt i norske butikker rundt juletider, men fås kjøpt også ellers på året.

♥ Jeg brukte både god olivenolje (extra virgin) og hvitløksolje. Får du ikke tak i hvitløksolje, går det veldig fint å bare bruke olivenolje.

♥ Marinert Edamer holder seg god i mange uker i kjøleskapet. Ha osten på tette glass, så unngår du hvitløkslukt i kjøleskapet.

20.01.2015
Sesong: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

6 kommentarer

Dear Kristine, our compliments for the way you used our Landana Edam cheese in your recipe. We love the recipe and the attractive pictures. Very inspiring. Thnaks! Best regards from cheesecountry Holland, René Buijtenhuis (Marketing Manager)

Thank you very much for commenting. This Edam cheese is my absolute favorite! :-)

Hei.
I dag er det den 28 september, er det for tidelig å lage denne osten nå med tanke på å spise den til jul?

Lurer på det samme som over, holder denne godt til over jul om jeg lager nå og gir i julegave? Ca hvor lenge holder den, blir vel spørsmålet? Vet at osten i seg selv kan ligge i allefall et år, og da bare bli bedre, men med denne laken og andre ingredienser rundt, vet jeg ikke helt? :)

Lurer fortsatt på dette for så vidt :)

Hei! Fikk ikke tak i fersk oregano i dag. Hvordan tror du smaken blir med timian? :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter