Marmeladekake

Marmeladekake

04.03.2005


Er du glad i appelsinmarmelade av den gode, gamle, engelske sorten? Da kommer du til å elske denne Marmeladekaken!

Marmeladekake bakes ofte i England og kjennetegnes av at sukkeret i kaken er erstattet med sitron- eller appelsinmarmelade. Kaken blir veldig myk og saftig, og har kjempegod smak! Marmeladekake er enkel å lage og er spesielt god lunken sammen med en varm kopp te!

Marmeladekake

Ingredienser

125 g smør
500 g appelsin- og/eller sitronmarmelade (se tips)
375 g hvetemel
1 ts ingefær
1 ts bakepulver
3 ss appelsinjuice

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland med marmeladen. Sikt sammen mel, ingefær og bakepulver og rør i sammen med appelsinjuice. Bland til en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160°C i ca. 1 time.

Avkjøl kaken litt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Bruk helst marmelade av god kvalitet. Du finner et godt utvalg av marmelade i de store matbutikkene. Finner du ikke skikkelig marmelade, kan vanlig appelsinsyltetøy også brukes. Jeg pleier å bruke ca 300 g sitronmarmelade (1 glass) og resten appelsinmarmelade. Sitronmarmelade får du blant annet tak i på ICA.

"Marmeladekake" er fin å fryse.

04.03.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hvor får man tak i sitronmarmelade nå til dags? ICA er jo borte.

Jeg lurer også på det samme som Christian S har spurt om: Hvor får man tak i sitronmarmelade?

Og er sitronmarmelade det samme som "Lemon Curd"? Hvis ikke, hva er forskjellen?

Håper du kan svare meg / oss. :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter