Mazarinkake (med marsipan)

Mazarinkake (med marsipan)

12.11.2007

Hvis du er glad i marsipan (som meg), er dette definitivt kaken for deg!

Mazarinkake er en deilig, deilig kake laget med råmarsipan.  Kaken er perfekt som tilbehør til de fleste desserter som inneholder krem, is, bær og/eller hermetisk frukt.

Du som er veldig glad i marsipan, liker nok (som meg) å spise på kaken uten tilbehør også... Smile  

Mazarinkake (med marsipan)

Ingredienser

250 g råmarsipan (se tips)
250 g sukker
250 g smør
4 store egg
65 g hvetemel

Fremgangsmåte

Ha oppelt råmarsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend i hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke matpapir på slutten av steketiden dersom den begynner å bli for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.

Tips

Råmarsipan er det samme som såkalt "Ekte marsipan". Du får kjøpt dette i de fleste matvarebutikkene (lilla rull fra Odense). Anthon Berg pleier også å selge råmarsipan rundt juletider.

Kaken er holdbar i kjøleskapet om den pakkes inn i plast. Den kan også fryses.

12.11.2007
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter