Petter Spretts honningkaker

Petter Spretts honningkaker
Ingredienser

1,5 dl smør
3 dl honning
1,5 dl melk
3 store egg
1 ts kanel
0,5 ts bakepulver
4 dl hvetemel
7 dl fin sammalt hvete

Pynt:
30 g hakkede, skåldede mandler (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smør og honning i en stor, tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og bland i melken. Rør deretter i sammenpiskede egg. Bland til slutt i de tørre ingrediensene. Det skal bli en temmelig tykk deig.

Ha bakepapir i en liten langpanne (ca 20x30 cm). Ha deigen i formen og klem den utover med hendene til overflaten er glatt og jevn. Dryss over mandlene.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 min (se tips). Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og del den opp i passe store stykker.

Tips

Pass på steketiden. Kaken skal være gjennomstekt, men ikke stek kaken for lenge, for da blir den tørr.

Du kan få kjøpt ferdig hakkede, skåldede mandler i butikken. 1 pose veier 50 g. Se i bakehyllene i matbutikken din.

Kaken egner seg svært godt til frysing.

Merk at dette er en såpass grov kake, at noen kanskje vil like å ha litt pålegg på. Prøv for eksempel med litt brunost, honning eller syltetøy.

Oppskriften er hentet fra et lite hefte med Ole Brumm-kaker. Kakene kjennetegnes av at de inneholder honning. Se også oppskrift på "Tussis honningkarameller" og "Ole Brumms honningkaker".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift