Ole Brumms honningkaker

Ole Brumms honningkaker

03.06.2009
Ole Brumms honningkaker

Ingredienser

450 g honning
250 g sukker
2 store egg
1 dl fløte
0,5 ts ingefær
1 ts kanel
1 ts hornsalt
skall av 1 appelsin
500 g hvetemel

Hvit og brun glasur:
3 dl melis
2-3 ss varmt vann
1 ss kakao

Pynt:
hele eller halve hasselnøtter eller mandler

Fremgangsmåte

Smelt honningen i en kjele. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Pisk egg og fløte i en liten bolle, og ha det over i honningblandingen. Rør så inn krydder, hornsalt og revet appelsinskall. Bland til slutt inn melet. Deigen skal bli nokså kompakt.

Ha deigen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Rør sammen melis og vann. Ha kakao i halvparten av glasuren. Smør hvit glasur over den ene halvdelen av kaken og sjokoladeglasuren over den andre halvdelen. Del kaken i små firkanter, slik at du får noen med hvit glasur og noen med brun glasur. Pynt hver kake med hele eller halve mandler eller nøtter. Sett kakestykkene kjølig til glasuren har stivnet.

Tips

"Først av alt sa han til seg selv: "Det summer, og denne summingen må bety noe. Du får ikke en sånn summelyd - sum sum sum - uten at det betyr noe.
Hvis det summer, så må det være noen som summer, og den eneste grunn til at noen summer, må være at de er bier."

Så tenkte han en lang stund til og sa:
"Og den eneste grunn til at man er en bie, det er at man skal lage honning."

Også reiste han seg opp og sa: "Og den eneste grunn til å lage honning,
det er for at jeg skal spise den."

Så begynte han å klatre oppover i treet.

- - - -

"Hvor skal du hen?", sa Ole Brumm,
og skyndte seg etter han.
"Ingen steder", sa Kristoffer
Robin, og så gikk de dit.

03.06.2009
Kakekategori: 
Sesong: 

2 kommentarer

Går det an å bruke flytende honning i stedet for fast?

Går det greit å fryse den ?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter