Banankake med hvit sjokoladekrem og valnøtter


The only way to get rid of a temptation is to yield to it.

Resist it, and your soul grows sick with longing for the things it has forbidden to itself. 

(Oscar Wilde)


Med andre ord risikerer du rett og slett å bli syk på sjelen om du tvinger deg selv til å motstå denne fantastiske og gigantiske banankaken her - med masse valnøtter og nydelig ostekrem med hvit sjokolade! Indulge yourself...

Banankake med hvit sjokoladekrem og valnøtter
Ingredienser

250 g smør
4,5 dl sukker
3 egg
3 modne bananer
6 ss kefir
2 ts vaniljeessens
1 ts natron
0,5 ts bakepulver
7 dl hvetemel

Ostekrem med hvit sjokolade:
300 g hvit sjokolade
600 g kremost naturell
150 g smør
1 dl melis
2 ts vaniljepasta

Pynt:
valnøtter (hele eller hakkede)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem (ca 3 minutter med elektrisk mikser). Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser) og rør inn i deigen sammen med kefir og vaniljeessens. Sikt mel, bakepulver og natron. Rør dette inn i deigen. Pisk et par minutter så deigen blir luftig.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek bunnene ved 170°C midt i ovnen i ca 40-50 minutter (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl kakene helt i formene. Løsne de så fra formene og fjern bakepapiret.

Skjær til kakebunnene på toppen slik at de blir helt flate. Del deretter hver kakebunn på midten.

Til ostekremen smeltes den hvite sjokoladen i en bolle over vannbad. Ta kjelen av platen og la sjokoladen avkjøles i 5-15 min, til den er lunken.

Pisk kremost og mykt smør til en luftig krem (ca 3 minutter med elektrisk mikser). Rør inn melis, vaniljepasta og deretter den smeltede, lunkne hvite sjokoladen. Pisk kremen luftig.

Fyll kaken med drøyt halvparten av ostekremen. Smør resten av kremen på toppen og langsmed sidene av kaken og pynt med valnøtter.

Tips

Merk at dette er en typisk amerikansk og STOR kake! Kaken blir såpass høy at du må steke kakebunnene i to kakeformer. Har du ikke to former, steker du bare halvparten av deigen i første runde, og bruker deretter samme formen til å steke den andre bunnen.

Ostekremen må brukes nokså raskt etter at den er laget. Blir den stående for lenge vil den stivne og bli vanskelig å smøre på kaken. Dette gjelder særlig om du har den i kjøleskapet, så la den stå i romtemperatur til du skal fylle kaken.

Kaken oppbevares i kjøleskapet, godt innpakket i plast. Den kan fryses.

Oppskriften heter opprinnelig "Banana Cake with White Chocolate Icing" og er hentet fra kakeboken "More from Magnolia" (2004) utgitt av berømte "Magnolia Bakery" i New York.

5 kommentarer

Tenkte å lage denne, men lurte på om du vet om det er mulig å bruke melkesjokolade i istedenfor, eller om det blir veldig feil i smaken? :)

Jeg tror nok jeg ville holdt meg til oppskriften og brukt hvit sjokolade her, særlig siden det er mye kremost i kremen som jeg synes smaker best sammen med hvit sjokolade. Men det er lov å teste det ut:-)

Denna kakan har jag gjort några gånger och den är underbart god!! Men jag gör halva satsen och steker i bara 1 form.
Tack för en fantastisk oppskrift! :)
Annelie

Hei!

Hadde kefir så brukte creme fraiche istedet, funket veldig bra. Byttet ut hvit sjokolade med mørk sjokolade...det ble himmelsk!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift