Mazarinkake med nøttelokk


Hei dere!

Nå er det sikkert mange som ser frem til en herlig vinterferieuke. Selv ble jeg nødt til å avlyse en ferietur til Mexico på grunn av den dumme, dumme influensaen, som nå har rammet min stakkars, søte datter. Veldig trist, men på den annen side hadde det blitt et mareritt å reise jorden rundt med et febersykt, hostende barn, så da får vi heller ha Mexico til gode til en annen gang. 

Fordelen er at det nå blir noen dager hjemme i Oslo med baking i stedet! Smile  Kjekt å ha en bakehobby som gjør at det uansett alltid er fint å være hjemme også.

 

 

Dette er en deilig kake for nøtteelskere som er hentet fra nøttekapitlet i min nyeste kakebok "Kaker for enhver smak"! Kaken består av mørdeig som fylles en mykt og nydelig mandelfyll. På toppen dekkes kaken med lokk av nøtter og karamell.

 

 

I nøttelokket kan du bruke alle slags nøtter du liker, og jo større variasjon, jo mer interessant blir kaken å se på!

 


Ingredienser:

Mørdeigsbunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 1 egg

Mandelfyll:
♥ 50 g smør
♥ 75 g mandler
♥ 1,5 dl melis
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2 egg

Nøttelokk:
♥ 100 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 2 ss kremfløte
♥ 2 ss hvetemel
♥ 250 g blandede nøtter


Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor og kjør til deigen samler seg. 

Smør bunnen og kantene på en rund form (24 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen. Trykk mørdeigen jevnt utover bunnen og litt oppover kanten å formen. Sett formen kjølig.

Til fyllet smeltes smøret. Mal mandlene. Bland smør og mandler med de øvrige ingrediensene og fordel fyllet utover mørdeigsbunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 20 minutter.

Lag imens nøttelokket ved å ha all ingrediensene unntatt nøttene i en kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke under omrøring i noen minutter til den tykner. Ta kjelen av platen og vend inn nøttene.

Når kaken har stekt i 20 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel nøtteblandingen forsiktig over kaken og sett kaken tilbake inn i ovnen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 190°C i 12-15 minutter til.

Avkjøl kaken i formen til den er lunken. Løsne den da fra formen med en kniv som er dyppet i lunkent vann og sett den over på et fat for å avkjøles helt.

 


Bruk en skarp kniv for å skjære pene kakestykker. 

 

 

Mykt og deilig mandelfyll inni kaken.

 



En kopp te er nydelig til denne kaken!

 

 

Kombinasjonen nøtter og karamell er aldri dum!  Yum 

 


Tips:

♥ Til nøttelokket kan du bruke de nøttene du liker best. Jeg brukte en blanding skåldede, usaltede nøtter (cashewnøtter, skåldede mandler, peanøtter og makadamianøtter).

 

 

♥ Du bør ta kaken ut av formen mens kaken er lunken. Venter du for lenge, blir nøttelokket stivt og det kan være vanskelig å få kaken ut av formen.

♥ Kaken holder seg myk og god i mange dager og den kan oppbevares i romtemperatur også. Pakk kaken inn i plast så den ikke blir tørr. Den er også kjempefin å fryse. 

 

 

Håper du får en fin uke, enten det blir ferie på deg eller ei.

 

 

Denne nøttekaken er en nytelse uansett! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Mazarinkake med nøttelokk
Ingredienser

♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 1 egg

Mandelfyll:
♥ 50 g smør
♥ 75 g mandler
♥ 1,5 dl melis
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2 egg

Nøttelokk:
♥ 100 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 2 ss kremfløte
♥ 2 ss hvetemel
♥ 250 g blandede nøtter

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor og kjør til deigen samler seg. 

Smør bunnen og kantene på en rund form (24 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen. Trykk mørdeigen jevnt utover bunnen og litt oppover kanten å formen. Sett formen kjølig.

Til fyllet smeltes smøret. Mal mandlene. Bland smør og mandler med de øvrige ingrediensene og fordel fyllet utover mørdeigsbunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 20 minutter.

Lag imens nøttelokket ved å ha all ingrediensene unntatt nøttene i en kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke under omrøring i noen minutter til den tykner. Ta kjelen av platen og vend inn nøttene.

Når kaken har stekt i 20 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel nøtteblandingen forsiktig over kaken og sett kaken tilbake inn i ovnen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 190°C i 12-15 minutter til.

Avkjøl kaken i formen til den er lunken. Løsne den da fra formen med en kniv som er dyppet i lunkent vann og sett den over på et fat for å avkjøles helt.

Tips

♥ Til nøttelokket kan du bruke de nøttene du liker best. Jeg brukte en blanding skåldede, usaltede nøtter.

♥ Du bør ta kaken ut av formen mens kaken er lunken. Venter du for lenge, blir nøttelokket stivt og det kan være vanskelig å få kaken ut av formen.

♥ Kaken holder seg myk og god i mange dager og den kan oppbevares i romtemperatur også. Pakk kaken inn i plast så den ikke blir tørr. Den er også kjempefin å fryse. 

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift