Brukere online: 2185
Brukere i dag: 23797
Brukere siste 7 dager: 172766
Annonse: Västerbottensost
Hei!
Her skal du få tips om noe skikkelig godt å kose deg med i helgen og i vinterferien!
Ostemuffins blir myke og veldig smakfulle, særlig når du lager dem med en litt kraftig ost slik som Västerbottensost.
Ostemuffins er gode å ha med seg på tur, og er nydelige å servere som tilbehør til supper og andre middager.
Personlig synes jeg de er kjempegode å spise som de er. Prøv dem nystekte med hjemmelaget urte- og hvitløkssmør!
Helt sykt godt!
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3 dl rømme
♥ 300 g revet Västerbottensost
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 ts paprikapulver
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Pisk egg og rømme lett sammen.
Vend i grovt revet ost.
Bland i salt, paprikapulver og bakepulver. Rør til slutt i hvetemelet (rør for hånd og ikke rør mer enn absolutt nødvendig for å få deigen blandet, se tips). Det skal bli en klissete og kompakt deig.
Finn frem et muffinsbrett og spray det godt med formfett. Fordel deigen i formen ved hjelp av to spiseskjeer.
Stek ostemuffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Serveres nystekte!
Det lukter fantastisk av nystekte ostemuffins!
Tips:
♥ Det er viktig at du ikke rører for mye i deigen, for da blir den seig. Bruk for all del ikke kjøkkenmaskin. Deigen skal bare røres raskt og varsomt sammen for hånd.
♥ Ostemuffins kan fryses. Varm dem gjerne opp litt før servering, så smaker de som nystekte igjen.
♥ Västerbottensost er en berømt, svensk ost som er kjent for sin kraftige og karakteristiske smak.
I Norge fås osten blant annet kjøpt i butikkene til Meny.
Kjempegod ost!
♥ Hvis du ikke har laget hjemmelaget smør før, har du gått glipp av noe! Det er så enkelt, det er bare å piske krem til det skiller seg og blir til smør, og så kan du tilsette de smakene du liker best.
Jeg tilsatte her hakket bladpersille, masse presset hvitløk og godt med maldonsalt. Prøv du også - det smaker fantastisk!
Hjemmelaget urte- og hvitløkssmør:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 bunt bladpersille
♥ 5 fedd hvitløk
♥ maldonsalt
Fremgangsmåte:
Pisk kremfløten med elektrisk mikser. Først vil det danne seg krem på vanlig måte, men bare fortsett å piske. Etter hvert vil du se at kremen skiller seg og det danner seg en smørklump.
Stopp mikseren og ta ut smøret, tørk det godt med kjøkkenpapir og legg det i en rørebolle. Nå kan du tilsette de smakene du ønsker. Jeg brukte her hakket bladpersille, 5 fedd hvitløk som jeg presset i en hvitløkspresse for å unngå biter, og så godt med maldonsalt. Rør godt rundt i smøret slik at smakene blander seg jevnt. Ha smøret deretter på et stykke bakepapir.
Form smøret til en pølse og surr papiret godt rundt. Sett i kjøleskapet.
Ta smøret gjerne ut av kjøleskapet noen minutter før servering så det ikke blir for hardt.
Smaker nydelig på varme Ostemuffins!
Sååå godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er importør av Västerbottensost i Norge.
♥ 4 egg
♥ 3 dl rømme
♥ 300 g revet Västerbottensost
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 ts paprikapulver
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
Pisk egg og rømme lett sammen. Vend i grovt revet ost. Bland i salt, paprikapulver og bakepulver. Rør til slutt i hvetemelet (rør for hånd og ikke rør mer enn absolutt nødvendig for å få deigen blandet, se tips). Det skal bli en klissete og kompakt deig.
Finn frem et muffinsbrett og spray det godt med formfett. Fordel deigen i formen ved hjelp av to spiseskjeer.
Stek ostemuffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Serveres nystekte!
♥ Det er viktig at du ikke rører for mye i deigen, for da blir den seig. Bruk for all del ikke kjøkkenmaskin. Deigen skal bare røres raskt og varsomt sammen for hånd.
♥ Ostemuffins kan fryses. Varm dem gjerne opp litt før servering, så smaker de som nystekte igjen.
♥ Västerbottensost er en berømt, svensk ost som er kjent for sin kraftige og karakteristiske smak. I Norge fås osten blant annet kjøpt i butikkene til Meny.
♥ Hvis du ikke har laget hjemmelaget smør før, har du gått glipp av noe! Det er så enkelt, og så kan du tilsette de smakene du liker best. Jeg tilsatte her hakket bladpersille, masse presset hvitløk og godt med maldonsalt. Prøv du også - det smaker fantastisk!
Hjemmelaget urte- og hvitløkssmør:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 bunt bladpersille
♥ 5 fedd hvitløk
♥ maldonsalt
Pisk kremfløten med elektrisk mikser. Først vil det danne seg krem på vanlig måte, men bare fortsett å piske. Etter hvert vil du se at kremen skiller seg og det danner seg en smørklump. Stopp mikseren og ta ut smøret, tørk det godt med kjøkkenpapir og legg det i en røre bolle. Nå kan du tilsette de smakene du ønsker. Jeg brukte her hakket bladpersille, 5 fedd hvitløk som jeg presset i en hvitløkspresse for å unngå biter, og så godt med maldonsalt. Rør godt rundt i smøret slik at smakene blander seg jevnt.
Ha smøret deretter på et stykke bakepapir, form en pølse og surr papiret godt rundt. Sett i kjøleskapet. Ta smøret gjerne ut av kjøleskapet noen minutter før servering så det ikke blir for hardt.
Skriv ny kommentar