
2 egg
225 g sukker
250 g smør
3 dl melk
150 g rosiner
500 g hvetemel
4 ts bakepulver
Pynt:
50 g smør
75 g sukker
1 ts kanel
75 g mandler
Smelt smøret og bland med melken. Rør sammen egg og sukker med en stålvisp i en stor bakebolle (ikke visp eggedosis). Bland i smørmelken og rosiner. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør inn til slutt.
Fordel deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Smelt smøret til toppen og pensle på deigen med en bakepensel slik at overflaten på deigen blir blank og klebrig. Strø over sukker, kanel og hakkede mandler.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i snipper eller firkanter.
Kaken er veldig fin å fryse ferdig oppdelt. Da kan du lett ta opp og tine de stykkene du vil ha. Det tar ca 20 min i romtemperatur eller bare et par min i mikroen.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 545
Brukere i dag: 2676
Brukere siste 7 dager: 132761
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar