Blåbærkake med kaneltopping

Blåbærkake med kaneltopping
Ingredienser

175 g sukker
4 ss matolje med nøytral smak
1 egg
1,25 dl melk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
225 g friske blåbær

Kaneltopping:
50 g smør
50 g hvetemel
100 g brunt sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker og olje til blandingen er lys og luftig. Rør i melken. Bland så inn hvetemel og bakepulver til en jevn deig. Vend i rensede blåbær til slutt.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en kornete masse. Avkjøl og smuldre på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken blir finest med friske blåbær, men du kan også røre frosne bær inn i deigen.

Kaken er holdbar innpakket i plast. Den er også fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift