Blåbærkake med kaneltopping

09.10.2004
Blåbærkake med kaneltopping

Ingredienser

175 g sukker
4 ss matolje med nøytral smak
1 egg
1,25 dl melk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
225 g friske blåbær

Kaneltopping:
50 g smør
50 g hvetemel
100 g brunt sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker og olje til blandingen er lys og luftig. Rør i melken. Bland så inn hvetemel og bakepulver til en jevn deig. Vend i rensede blåbær til slutt.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en kornete masse. Avkjøl og smuldre på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken blir finest med friske blåbær, men du kan også røre frosne bær inn i deigen.

Kaken er holdbar innpakket i plast. Den er også fin å fryse.

09.10.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet