
175 g sukker
4 ss matolje med nøytral smak
1 egg
1,25 dl melk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
225 g friske blåbær
Kaneltopping:
50 g smør
50 g hvetemel
100 g brunt sukker
1 ts kanel
Pisk egg, sukker og olje til blandingen er lys og luftig. Rør i melken. Bland så inn hvetemel og bakepulver til en jevn deig. Vend i rensede blåbær til slutt.
Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en kornete masse. Avkjøl og smuldre på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Kaken blir finest med friske blåbær, men du kan også røre frosne bær inn i deigen.
Kaken er holdbar innpakket i plast. Den er også fin å fryse.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4341 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 999
Brukere i dag: 11797
Brukere siste 7 dager: 131275
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar