Minipavlova med iskrem

Minipavlova med iskrem

10.08.2009
Minipavlova med iskrem

Ingredienser

6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts maizena
1 ts eddik

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
iskrem etter ønske
sjokoladesaus

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge med mikser til du får en tykk og meget stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Form 6 små marengskaker på bakekpapirdekket stekeplate. Lag en liten grop i midten av kakene.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Skru så ned temperaturen til 150°C og stek videre i 45 min. Slå av ovnen og la kakene stå i ovnen til den er kald. Marengskakene skal da virke tørre på overflaten og løse relativt lett fra bakepapiret.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Rett før servering fordeles kremen på toppen av kakene. Legg på noen spiseskjeer iskrem og ringle over sjokoladesaus til pynt.

Tips

Se også "Minipavlova med jordbær" og "Kjærlighetspavlova".

10.08.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter