Minisuksess

Her har du den klassiske Suksesskaken i en minivariant.

Det er spesielt den gule kremen som gjør kaken populær, og jeg har i hvert fall alltid en smørblid mann i huset når det står en Suksesskake i kjøleskapet. 😊

Oppskriften er hentet fra pakken med makronfyll fra Freia, som du bruker til å lage den deilige mandelbunnen.

 

 

Ingredienser: 

Mandelbunn:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 pk makronfyll (se tips)

Gul krem:
♥ 2 eggeplommer
♥ 50 g sukker
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 0,5 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ små sukkerblomster
 

Fremgangsmåte: 

Mandelbunn: 

Pisk eggehvitene stive. Vend inn makronfyllet.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Avkjøl kaken i formen.
 

Gul krem: 

Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet mens du rører med en ballongvisp, slik at kremen tykner.

Ta kjelen av platen og avkjøl kremen til den er lunken. Pisk inn romtemperert, mykt smør i små porsjoner.


Pynt:

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et lite kakefat. Smør over den gule kremen.

Pynt med små sukkerblomster. 

Sett kaken kaldt.

 

 

Tips: 

♥ Makronfyll fra Freia (200 g) fås kjøpt i så å si alle matvarebutikkene i Norge. Får du ikke tak i makronfyll, kan du bruke en blanding av 100 g malte mandler + 100 g melis i stedet.

 

 

Liten kake å kose seg med!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Minisuksess
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 pk makronfyll (se tips)

Gul krem:
♥ 2 eggeplommer
♥ 50 g sukker
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 0,5 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ små sukkerblomster

Fremgangsmåte

Mandelbunn: 
Pisk eggehvitene stive. Vend inn makronfyllet.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Gul krem: 
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet mens du rører med en ballongvisp, slik at kremen tykner.

Ta kjelen av platen og avkjøl kremen til den er lunken. Pisk inn romtemperert, mykt smør i små porsjoner.

Pynt:
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et lite kakefat. Smør over den gule kremen.

Pynt med små sukkerblomster. Sett kaken kaldt.

Tips

Makronfyll fra Freia (200 g) fås kjøpt i så å si alle matvarebutikkene i Norge. Får du ikke tak i makronfyll, kan du bruke en blanding av 100 g malte mandler + 100 g melis i stedet.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift