Minisuksess

Minisuksess

04.11.2007

Her har du den klassiske "Suksesskaken" i en minivariant. Det er spesielt den gule kremen som gjør kaken populær, og jeg har i hvert fall alltid en smørblid mann i huset når det står en "Suksesskake" i kjøleskapet:-) Oppskriften er hentet fra pakken med makronfyll fra Freia, som du bruker til å lage den deilige mandelbunnen.

Minisuksess

Ingredienser

Mandelbunn:
2 eggehviter
1 pk makronfyll (se tips)

Gul krem:
2 eggeplommer
50 g sukker
0,5 dl kremfløte
0,5 ts vaniljesukker
100 g smør

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Vend i makronfyllet.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken i formen.

Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet mens du rører med en stålvisp, slik at kremen tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl kremen til den er lunken. Pisk inn romtemperert, mykt smør i små porsjoner.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et lite kakefat. Smør over den gule kremen. Sett kaken kaldt.

Tips

Makronfyll fra Freia (200 g) fås kjøpt i så å si alle matvarebutikkene i Norge. Får du ikke tak i makronfyll, kan du bruke en blanding av 100 g malte mandler + 100 g melis i stedet.

04.11.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter