Mississippiruter


Mississippiruter er store, lave, myke og litt seige sjokoladekakestykker etter amerikansk oppskrift.

Smaken er UNIK og UTROLIG GOD og skyldes en aldri så liten skvett med whisky! - Men ikke mer enn at også barn vil kunne nyte denne deilige sjokoladekaken (husk at alkoholen vil fordunste under steking).

Oppskriften er til stor langpanne.

Mississippiruter
Ingredienser

250 g smør
150 g kokesjokolade
5 dl sukker
1 ss pulverkaffe
2,5 dl varmt vann
3/4 dl whisky
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss kakao
2 egg

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en nokså stor kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen i biter. Rør sammen til sjokoladen har smeltet helt. Løs kaffepulveret opp i varmt vann og bland i sammen med sukker og whisky. Rør til alt er godt blandet. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig. Visp sammen eggene med en gaffel og bland i til slutt (bruk stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sikt melis over kaken og del den opp i nokså store firkanter (ca 6x6 cm).

Tips

Kaken er holdbar innpakket i plast i kjøleskapet.  "Mississippiruter" er også kjempefine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift