Mokkakake med bringebær

Mokkakake med bringebær

03.01.2007
Mokkakake med bringebær

Ingredienser

100 g smør
200 g sukker
1 stort egg
3/4 dl kremfløte
1 dl sterk kaffe
50 g kokesjokolade
2 ts bakepulver
250 g hvetemel

Fyll og glasur:
50 g smør
50 g kokesjokolade
3 ss sterk kaffe
250 g melis
1 egg

Pynt:
250 g bringebær

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Ha kremfløte og kaffe i en kjele og gi det et oppkok. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen. Rør til den har smeltet. Avkjøl blandingen noe og ha den så i deigen. Sikt sammen mel og bakepulver og bland i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Til fyllet smeltes smør i en liten kjele sammen med sjokolade og kaffe. Ta kjelen av platen og rør i melis til den har løst seg opp. Tilsett sammenpisket egg til slutt.

Fordel fyll mellom kakelagene og ha resten over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Pynt med bringebær (se tips).

Tips

Dersom du bruker frosne bringebær, er det viktig at du tiner dem helt og lar dem renne godt av seg i en sikt eller liknende før du har dem på kaken.

Oppbevar kaken i kjøleskapet.

03.01.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter