Krumkaker

Krumkaker

24.12.2006
Krumkaker

Ingredienser

3 store egg
150 g sukker
150 g smør
150 g hvetemel
0,5 ts kardemomme
0,5-1 dl vann

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Ha smøret i eggedosisen. Bland deretter i mel og kardemomme. La røren stå og svelle i 1 time. Rør i vann til røren får passe konsistens (se tips).

Varm krumkakejernet og legg en stor teskje med røre i midten av jernet. Klem jernet godt sammen og stek i noen sekunder, til kakene er lys gulbrune.

Løft kakene fra krumkakejernet med en kniv. Rull de straks til kremmerhus (det finnes en spesiell krumkakepinne til dette). Avkjøles på rist til kakene er helt kalde.

Tips

Du kan sløyfe vannet, men kakene blir da ikke fullt så tynne. Jeg pleier å tilsette 0,5 dl vann. Dersom du synes at "Krumkakene" dine ikke blir tynne nok, kan du tilsette litt ekstra vann i deigen, slik at den blir mer tyntflytende.

"Krumkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Se også oppskrift på "Krumkaker (ekstra sprø og tynne)", som kjennetegnes av at det skal tilsettes både hvetemel og potetmel i deigen. En oppskrift uten egg finner du ved navn "Fløtekrumkaker".

24.12.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Veldig fin oppskrift. Gode kaker.
:-)

Veldig fin oppskrift. Gode kaker.
:-)

Hei! Skal røra stå ute på benken eller i kjøleskap å svelle?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter