Monte Cristo Sandwich

Monte Cristo Sandwich er en amerikansk sandwich gjort berømt av Café Orleans, som ligger i Disneyland i California. Nå har jeg testet å lage denne legendariske sandwichen hjemme. 

Det sies at navnet "Monte Cristo Sandwich" er inspirert av den franske romanen "Greven av Monte Cristo" (av Alexandre Dumas, utgitt i 1844), og sandwichen har kanskje noen likhetstrekk med fransk Croque Monsieur, men jeg synes at assosiasjonene til Frankrike stopper der. Jeg vil påstå at denne sandwichen bærer ganske så tydelig preg av å være amerikansk og ikke fransk! 😄 For hør her: 

Monte Cristo Sandwich består av to stk lyse sandwichbrød som fylles med skinke, masse revet ost, søt og mild sennep og majones. 

Så dyppes og dynkes hele sandwichen i egg på begge sider før den legges i en stekepanne og stekes i smør. 

Når sandwichen er ferdigstekt, serveres den varm med et dryss melis og tykt syltetøy som tilbehør! 

Kan ikke få blitt mer amerikansk enn det... 😅 

 

 

Monte Cristo Sandwich blir nokså mektig, men er veldig gøy å prøve, og faktisk veldig godt også! 😃

 

Oppskriften gir 2 sandwich. 

 

Ingredienser:

♥ 4 skiver lyst sandwichbrød
♥ 2 ss søt, mild sennep
♥ 2 ss majones
♥ 250 g kokt skinke (gjerne røkt)
♥ 100 g Gruyère (eller annen smakfull gulost, se tips)
♥ 2 egg
♥ 2 ss smør

Servering:
♥ melisdryss
♥ syltetøy

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Start med å rive osten. 

 

 

Legg de fire skivene utover et brett. 

Ha på søt sennep.

 

 

Fordel skinkeskivene på to av brødskivene. 

 

 

Legg masse revet ost oppå skinken. Ha majones på de to andre brødskivene. 

 

 

Legg brødskivene sammen to og to så du får to stykk sandwich. 

 

 

Visp eggene lett sammen i en suppeskål eller lignende. 

Dypp sandwichene i eggeblandingen på begge sider.

 

 

 

La de ligge litt i eggeblandingen slik at alt egg absorberes inn i brødet. 

Smelt smør i en stekepanne og legg de bløtlagte sandwichene i pannen. 

 

 

Stek sandwichene gylne på begge sider. 

 

 

Sett på lokk i noen minutter slik at sandwichene blir skikkelig gjennomvarme og osten smelter. 

 

 

Serveres varme og nylagde. Dryss melis over ved servering! 

 

 

Herlig amerikansk Monte Cristo Sandwich! 

 

 

Og som sagt er det meningen å servere syltetøy ved siden av.

 

 

Det høres rart ut med syltetøy ved siden av stekte ostesmørbrød, men det er nå en gang slik det skal være!  😄

 

Tips: 

♥ Denne sandwichen skal helst lages med revet Gruyère, som er en smakfull, sveitsisk gulost. Du kan alternativt bruke revet Sveitserost eller Jarlsberg. 

♥ Bruk søt og mild sennep til denne sandwichen for å få den klassiske, amerikanske smaken. Vanlig norsk pølsesennep (gjerne søt type) funker bra. (Ikke bruk fransk dijonsennep her.)

♥ Tilbehøret kan være tykt jordbær- eller bringebærsyltetøy. 

 

Enjoy!  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Monte Cristo Sandwich
Ingredienser

♥ 4 skiver lyst sandwichbrød
♥ 2 ss søt sennep
♥ 2 ss majones
♥ 250 g kokt skinke (gjerne røkt)
♥ 100 g Gruyère (eller annen smakfull gulost)
♥ 2 egg
♥ 2 ss smør

Servering:
♥ melisdryss
♥ syltetøy

Fremgangsmåte

Start med å rive osten. 

Legg de fire skivene utover et brett. Ha på søt sennep.

Fordel skinkeskivene på to av brødskivene. 

Legg masse revet ost oppå skinken. Ha majones på de to andre brødskivene. 

Legg brødskivene sammen to og to så du får to stykk sandwich. 

Visp eggene lett sammen i en suppeskål eller lignende. Dypp sandwichene i eggeblandingen på begge sider. La de ligge litt i eggeblandingen slik at alt egg absorberes inn i brødet. 

Smelt smør i en stekepanne og legg de bløtlagte sandwichene i pannen. Stek sandwichene gylne på begge sider. Sett på lokk i noen minutter slik at sandwichene blir skikkelig gjennomvarme og osten smelter. 

Serveres varme og nylagde. Dryss melis over ved servering! 

Og som sagt er det meningen å servere syltetøy ved siden av.  😊

Tips

♥ Denne sandwichen skal helst lages med revet Gruyère, som er en smakfull, sveitsisk gulost. Du kan alternativt bruke revet Sveitserost eller Jarlsberg. 

♥ Bruk søt og mild sennep til denne sandwichen for å få den klassiske, amerikanske smaken. Vanlig norsk pølsesennep (gjerne søt type) funker bra. (Ikke bruk fransk dijonsennep her.)

♥ Tilbehøret kan være tykt jordbær- eller bringebærsyltetøy. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift