Muffins med blåbær og banan

Muffins med blåbær og banan

15.03.2014


I dag vil jeg gi deg oppskrift  på noen kjempegode hverdagsmuffins: "Muffins med blåbær og banan"!

 

 

Et lett dryss med havregryn på toppen av disse muffinsene ser stilig ut og gjør seg veldig godt smaksmessig.

 


Jeg falt pladask for både smakskombinasjonen og den myke, mettende konsistens på disse muffinsene.

 


 

Oppskriften er hentet fra Tara Smak (med noen få personlige tilpasninger). Jeg abonnerer på dette flotte matmagasinet, og du kan kjøpe abonnement nå også med hele 56 % avslag, se bestillingsskjemaet her

Du får ca 12-15 deilige muffins av denne oppskriften, avhengig av hvor store du lager dem.

Og best av alt: De er kjemperaske å lage!

 

Ingredienser:

♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1,5 dl melk
♥ 2 modne bananer (se tips)
♥ 1,25 dl olje (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
- -
♥ 200 g store blåbær
 

Pynt:
♥ 50 g store blåbær
♥ 2 ss store havregryn

 

Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Bland 150 g blåbær i det tørre (dette forhindrer at blåbærene synker til bunns i muffinsene under stekingen).

I en annen bolle pisker du lett sammen egget med melken, olje og vaniljeessens. Bland i moste bananer (jeg moser dem raskt med stavmikser).

Ha så det våte i det tørre. Rør deigen forsiktig sammen med en sleiv eller slikkepott. Det er om å gjøre å ikke røre mer enn nødvendig og uten å knuse blåbærene, bare nok til at deigen er blandet sammen og klumpfri (se tips).

Sett papirformer i muffinsbrett. Dette er lurt for at muffinsene skal holde fin fasong under stekingen med mindre du bruker stive muffinskopper (se tips).

Fordel noen blåbær til på toppen av hver muffins og dryss til slutt over litt store havregryn på hver muffins.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min for muffins av vanlig størrelse og 25-30 min hvis du har brukt store muffinsformer. Muffinsene skal være gjennomstekte i midten (sjekk med kakenål) og være gyldne på overflaten.

Serveres varme eller avkjølte  Smile

 

 

Tips:

♥ Antall muffins avhenger selvsagt alltid av hvor store former du bruker. Tilpass steketiden tilsvarende, jo større former jo lenger steketid trenger muffinsene for å bli gjennomstekte i midten.

Jeg brukte denne gangen muffinsformer av normal størrelse.

Jeg varierte med to typer former:

Disse kule papirformene krever muffinsbrett, så fasongen holder seg under stekingen.

 

 

Alternativt kan du bruke stive cupcakeformer som du kan sette rett på stekeplaten uten at du behøver muffinsbrett.

 

 

♥  Husk at du bør bruke olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje og rapsolje. Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.

♥  Skikkelig søte og modne bananer gir best smak på disse muffinsene.

♥  Det er lekkert å ha noen blåbær oppå muffinsene før steking, som da vil synes på toppen av de stekte muffinsene.

♥  Jeg synes store havregryn blir peneste oppå muffinsene, men smaksmessig kan du selvsagt like gjerne bruke små havregryn.

♥  Disse muffinsene holder seg myke og gode i flere dager om du pakker dem godt inn i plast. De er også kjempefine å ha i fryseren.

 

 

Disse muffinsene falt jeg faktisk pladask for!  Veldig gode på smak og mettende som småmåltid i løpet av dagen.

YUMMY!

Banan, blåbær, havregryn blandet sammen i myke, varme, nystekte muffins!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥

Muffins med blåbær og banan

Ingredienser

♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1,5 dl melk
♥ 2 modne bananer (se tips)
♥ 1,25 dl olje (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
- -
♥ 200 g store blåbær
 

Pynt:
♥ 50 g store blåbær
♥ 2 ss store havregryn

Fremgangsmåte


Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Bland 150 g blåbær i det tørre (dette forhindrer at blåbærene synker til bunns i muffinsene under stekingen).

I en annen bolle pisker du lett sammen egget med melken, olje og vaniljeessens. Bland i moste bananer (jeg moser dem raskt med stavmikser).

Ha så det våte i det tørre. Rør deigen forsiktig sammen med en sleiv eller slikkepott. Det er om å gjøre å ikke røre mer enn nødvendig og uten å knuse blåbærene, bare nok til at deigen er blandet sammen og klumpfri (se tips).

Sett papirformer i muffinsbrett. Dette er lurt for at muffinsene skal holde fin fasong under stekingen mindre du bruker stive muffinskopper (se tips).

Fordel noen blåbær til på toppen av hver muffins og dryss til slutt over litt store havregryn på hver muffins.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min for muffins av vanlig størrelse og 25-30 min hvis du har brukt store muffinsformer. Muffinsene skal være gjennomstekte i midten (sjekk med kakenål) og være gyldne på overflaten.

Serveres varme eller avkjølte  Smile

Tips

♥ Antall muffins avhenger selvsagt alltid av hvor store former du bruker. Tilpass steketiden tilsvarende, jo større former jo lenger steketid trenger muffinsene for å bli gjennomstekte i midten. Jeg brukte denne gangen muffinsformer av normal størrelse. Jeg varierte med to typer former: Disse kule papirformene krever muffinsbrett, så fasongen holder seg under stekingen. Alternativt kan du bruke stive cupcakeformer som du kan sette rett på stekeplaten uten at du behøver muffinsbrett.

♥  Husk at du bør bruke olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje og rapsolje. Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.

♥  Skikkelig søte og modne bananer gir best smak på disse muffinsene.

♥  Det er lekkert å ha noen blåbær oppå muffinsene før steking, som da vil synes på toppen av de stekte muffinsene.

♥  Jeg synes store havregryn blir peneste oppå muffinsene, men smaksmessig kan du selvsagt like gjerne bruke små havregryn.

♥  Disse muffinsene holder seg myke og gode i flere dager om du pakker dem godt inn i plast. De er også kjempefine å ha i fryseren.

15.03.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Så fine de cupcakesformene er! Hvor har du kjøpt de?

Disse smakte helt fantastisk! Kombinasjonen av blåbær og banan ble veldig godt. Jeg fulgte oppskriften, bortsett fra at jeg brukte frosne blåbær. Da ble hele røren knallblå. Hvis man bruker frosne blåbær (f.eks de fra Rema til 7,-) så bør man nok ta i bærene helt til slutt for å unngå blå røre. Mine muffins ble veldig søte! Godt, men litt unødvendig, så neste gang skal jeg redusere sukkermengden. Takk for oppskrift!

Laget også disse men jeg erstattet ca 2 hvetemel med 1,5dl mandelmel ( høy på protein) og en halv dl havrekli og oljen med limekesam, å sukkeret med funksjonellmat sitt 0 kalorisukker, å d funka også svært så bra:) Godt å ha med i matpakken eller som snack til ettermiddagskaffen.

Hei! Du har jo skrevet vaniljeekstrakt under ingredinser, og vaniljeessens under framgangsmåte, dette er er ikke det samme!

Går det ann å lage det uten melk?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter