Multer i himmelseng

Oh seduce me... "Multer i himmelseng" er en himmelsk forførende og FANTASTISK deilig kake med sukkerbrød, multer, crème fraîche og marengs.

En av Norges aller herligste kakeklassikere!

Multer i himmelseng
Ingredienser

Sukkerbrød:
3 egg
90 g sukker
90 g hvetemel
0,5 ts bakepulver

Fyll:
3-4 dl multer
- -
3 dl crème fraîche
1 ss vaniljesukker
3 eggeplommer

Marengstopp:
3 eggehviter
2 dl sukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend i. Ha deigen i en rund form (22-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 25 min. Avkjøl kaken i formen.

Fordel godt avrente multer over kakebunnen. Pisk sammen crème fraîche, vaniljesukker og eggeplommer med en stålvisp og hell blandingen over multene.

Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til tykk marengs. Sprøyt marengsen på toppen av kaken (se tips).

Sett kaken tilbake i ovnen og stek den midt i ovnen ved 200°C i 15 min, eller til marengsen så vidt har fått litt farge.

Tips

Denne kaken blir nokså bløt på grunn av fyllet, og det kan derfor være litt vanskelig å flytte den ferdigstekte kaken over på et kakefat. Dette løser du i så fall enten ved å steke kaken i en form som du kan servere den fra, eller ved å sette bunnen av springformen direkte på kakefatet slik jeg har gjort med kaken på bildet.

Kaken blir ekstra lekker om du sprøyter marengsen på kaken, men det går også å fordele marengsen på kaken med slikkepotten.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei. Kan man mose og sile multene så man slipper de stenene, eller blir det for rennende?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift