Napoleonshatter

Napoleonshatter

26.12.2009
Napoleonshatter

Ingredienser

Mørdeig:
200 g smør
100 g sukker
1 stk egg
300 g hvetemel

Marsipanfyll:
200 g marsipan

Pynt:
1 eggehvite
fint hakkede mandler

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker luftig og hvitt. Rør inn egget og kna så inn melet til en ganske fast deig (melmengden avhenger av størrelsen på egget). Sett deigen kaldt ca 1 time.

Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker som er ca 6-7 cm i diameter.

Legg en kule marsipan midt på deigen og brett opp til en trekantet hatt.

Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle over med litt eggehvite og dryss over litt fint hakkede mandler.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 12 min. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.

Tips

Det er viktig at du bruker ekte marsipan (lilla rull fra Odense). Vanlig figurmarsipan tåler ikke steking. Hvis du vil, kan du kna inn 1 ss konjakk og litt melis i marsipanen. Noen liker dessuten å farge marsipanfyllet med grønn konditorfarge. Det går også å bytte ut marsipanfyllet med mandelfyll:

120 g mandler
2 stk eggehvite
120 g melis

Skåld og mal mandlene. Pisk eggehviter og melis stive. Ha i de malte mandlene. Fyll hver kake med 1 ts mandelfyll før steking.

- -

MIN HATT DEN HAR TRE KANTER

Min hatt den har tre kanter,
tre kanter har min hatt.
Og har den ei tre kanter
Så er det ei min hatt.

(Norsk barnesang)

26.12.2009
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter