Nøtte- og havreruter

Nøtte- og havreruter

07.12.2006
Nøtte- og havreruter

Ingredienser

100 g valnøtter
100 g hasselnøtter
3/4 dl havregryn (små, lettkokte)
2 ss hvetemel
2 dl sukker
200 g smør
1 egg

Fremgangsmåte

Hakk nøttene fint. Bland med de tørre ingrediensene. Tilsett smeltet smør og egget.

Bre deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stekes midt i ovnen ved 225°C i 8-10 min. Avkjøl en stund før kaken skjæres opp i ruter. Avkjøl rutene på rist til de er helt kalde.

Tips

"Nøtte- og havreruter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Crunchies" og "Crackerjacks", som ligner litt i konsistensen, men som lages med kokos i stedet for hassel- og valnøtter.

07.12.2006
Kakekategori: 
Sesong: 

2 kommentarer

Prøver Nøtte- og havreruter nå. Har ikke havregryn i huset, så byttet ut med solsikkefrø. Lukter godt, skal bli spennende å se hvordan det smaker også :)

3/4 dl havregryn? Skal det være 3/4 liter?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter