Nøttekaker

Nøttekaker

14.08.2006
Nøttekaker

Ingredienser

200 g hasselnøtter
150 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts potetmel
2 egg

Pynt:
hele hasselnøtter

Fremgangsmåte

Mal hasselnøttene. Bland med sukker, bakepulver og potetmel. Ha i lett sammenpiskede egg og rør deigen jevn.

Sett deigen i små topper på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp at to teskjeer. Beregn litt avstand mellom kakene, for de flyter noe ut under stekingen. Pynt hver kake med en hel hasselnøtt.

Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i 15 min. Avkjøles på rist.

Tips

"Nøttekaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

14.08.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Disse kakene er fast inventar på julebesøkene hos bestemor. Var så heldig at jeg fikk oppskriften av henne engang, og full av entusiasme skulle jeg hjem å bake verdens beste småkaker. Men, neidag. Det skjedde den gangen det samme som skjedde når jeg prøvde din oppskrift her: de flyter utover og blir mer som sprø kjeks, enn småseige "knapper" som de egentlig skal være.

Hva er det jeg gjør galt?

Jeg følger oppskriften til punkt og prikke, og hasselnøttene hakker jeg i hakkemaskin/food-processor. Må jeg bruke mandelkvern?

Hei:) Når småkaker flyter for mye ut, skyldes det at deigen har blitt for tynn i konsistensen. Det kan ha noe å si at du ikke maler nøttene. Det kan også ha noe å si hvor store egg du bruker. Mitt beste tips er å lage deigen etter oppskriften og så steke en prøvekake. Dersom kaken flyter for mye ut under stekingen, tilsetter du mer malte nøtter og litt mer potetmel. Stek så ny prøvekake, helt til du får en kake som holder fasongen slik du ønsker:-) Ja, dette er superdeilige småkaker! God jul

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter