Nugatti-Vanilla Cupcakes

Nugatti-Vanilla Cupcakes
Ingredienser

Browniemuffins:
2 store egg
2,5 dl sukker
2 ts vaniljeessens
4 ss kakao
0,5 ts bakepulver
2 dl hvetemel
100 g smør

Vanilje- og nugattikrem:
225 g smør
450 g melis
1 ts vaniljeessens
1 vaniljestang
3 ss nugatti (se tips)

Pynt:
12 stk melkesjokoladehjerter (fra Freia)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Vend i vaniljeessens, kakao, bakepulver og mel og til slutt smeltet smør.

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl muffinsene helt i formen og gjerne i kjøleskapet i et par timer eller over natten (se tips).

Pisk mykt smør sammen med melis og vaniljeessens til en luftig smørkrem. Del kremen i to deler. Tilsett vaniljefrø i den ene delen og nugatti i den andre delen.

Ha vaniljekremen og nugattikremen i hver sin sprøytepose og lag vakre, tofargede topper. Pynt med et melkesjokoladehjerte på hver cupcake.

Tips

Ikke stek muffinsene for lenge! De vil virke litt rå når de tas ut av ovnen, men de stivner etter at de har blitt skikkelig kalde. Det vil da dannes et lite søkk i midten av hver muffins, og det er slik de skal være. Dette synes ikke når du dekker dem med kremtoppene.

Nugattikremen blir ekstra god og luftig om du bruker Nugatti Air, men vanlig Nugatti (eller annet sjokoladepålegg) kan også brukes. Jeg brukte Nugatti Air da jeg lagde cupcakesene på bildet.

Resultatet blir best om du sprøyter på kremen med skikkelig kakesprøyte. Det finnes mange alternativer, se tips om nettbutikker som selger kakepynteutstyr under Lenker på startsiden. Jeg har her brukt 1M-tipp fra Wilton (kjøpes blant annet hos www.cacas.no).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Denne egnet seg nydelig i glutenfri variant. Brukte tilsvarende mengde glutenfritt mel, men 2/3 Schärs finbakstmel og 1/3 Bakfrimel (kjøpt på Bakefri bakeri i Oslo). Min sønn som er glutenallergikeren i familien, slikket først bollen tom for deig, og så rensket han fatet for de ferdigstekte muffinsene, før vi klarte å spise en. Så tommelen opp fra oss, det smakte helt nydelig :D

Har laget disse ved 2 anledninger - og hver gang blir de skrytt opp i skyene :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift