Pinnsvinkaker

24.02.2011

"Pinnsvinkaker" er nydelige marengskaker som har fått navnet sitt fordi de er laget med mandler som snittes opp på langs. Litt forskjellig krydder gir superherlig smak og en lekker, gylden bruntone på marengsene. Til og med min kresne mann syntes at disse var "mmmm..., veldig gode!"  Smile 

Dette er også holdbare kaker som er kjekke å ha i kakeboksen.

Pinnsvinkaker

Ingredienser

4 eggehviter
250 g sukker
250 g mandler
1 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts nellik

Fremgangsmåte

Start med å snitte mandlene på langs. Dette er litt tidkrevende, så det kan være en idé å ikke ta alle mandlene på en gang, men å forberede dette noen dager i forkant og ta det i flere omganger når du har litt tid til overs.

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking og pisk til du får en tykk og blank marengs. Vend i mandlene og krydderet.

Sett runde topper på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer. Stek marengsene midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen på ovnen og la marengsene tørke i ovnen til ovnen er kald.

Tips

Det går veldig fint å halvere denne porsjonen - det pleier jeg å gjøre. Da kan du steke alle marengsene på en gang og dessuten blir det færre mandler å snitte opp:-)

"Pinnsvinkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

- -

PINNSVINET

"Å sitte er pinnsvinets kjente trekk
så liten og svak som den er.
Den løfter en nålepute av skrekk
for ingen skal komme den nær.

Bare pigger og trassig pust.
Men likevel dyrker den freden.
Da legger den ned sin strie bust
og håper at ingen kan se den."

(Inger Hagerup)

24.02.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Kona har laget denne flere ganger.Må være feil med steiketid 1time i 150 grader.Hun bruker 120 grader i 20 min.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet