Oboykake med Nutellakrem

Skal du bake til skoleavslutning eller noe sånt, skal du få et veldig bra tips av meg nå! 😃

Denne langpannekaken lages med Oboy sjokolademelkpulver, som gir den en deilig, mild sjokoladesmak som alle liker.

Den luftige sjokoladekremen med masse Nutella er rett og slett sinnsykt god! 😍

 

 

Oppskriften passer til stor langpanne. 

 

 

Ingredienser: 

Oboykake: 
♥ 150 g smør
♥ 1 liter kefir (eller kulturmelk)
♥ 7 dl sukker
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 4 ts natron
♥ 1 dl Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
♥ 12 dl hvetemel

Nutellakrem:
♥ 500 g smør
♥ 500 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 350 g Nutella (se tips)
♥ 6 ss sterk kaffe

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte: 

Oboykake: 

Smelt og avkjøl smøret.

Ha surmelken i en stor bakebolle. Rør inn sukkeret. 

Bland vaniljesukker, natron og Oboy-pulver med litt av hvetemelet.

 

 

Rør dette inn i surmelksblandingen. 

 

 

Rør deretter inn det smeltede smøret og til sist resten av hvetemelet (rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, se tips). 

Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30 x 40 cm).

 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter.

 

 

Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.

 

 

Nutellakrem: 

Ha alle ingrediensene til Nutellakremen i en bolle (se tips).

 

 

Pisk sammen til en tykk og luftig sjokoladekrem. 

 

 

Pynt: 

Smør et lag sjokoladekrem over hele den avkjølte kaken. 

 

 

Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt rosetter over hele kaken. 

 

 

Dryss over kakestrøssel. 

 

 

 

 

Renskjær kantene på kaken.

 

 

Skjær kaken deretter i passe store firkanter. 

 

 

Mmm.... kjempegod, myk og lys sjokoladekake med masse DIGG sjokoladekrem!  Heart

 

 

Tips: 

♥ Merk at du skal bruke Oboy sjokolademelkspulver rett fra pakningen (altså ikke ferdiglaget sjokolademelk, men kun pulveret). 

 

 

Du kan eventuelt bytte ut 1 dl Oboy sjokolademelkpulver med 5 ss kakaopulver. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Jeg pleier å røre for hånd og bruke en ballongvisp, som gjør at melklumper fjernes raskt. Å røre lite etter at hvetemelet er tilsatt bidrar til myk og luftig kake. 

♥ Nutella er et sjokolade- og hasselnøttpålegg som fås kjøpt i mange, norske matbutikker. 350 gram tilsvarer 1 stort glass Nutella. 

 

 

♥ Alle ingrediensene til Nutellakremen bør være romtempererte. Husk å piske en god stund med elektrisk mikser, slik at kremen blir skikkelig luftig og lekker! Det blir masse Nutellakrem, og derfor nok til å sprøyte ut kremen på kaken, men det er ikke noe i veien for å smøre den over kaken i stedet. 

 

 

♥ Kaken holder seg god i flere dager, bare husk å oppbefare den kjølig og i tett boks. Kaken smaker imidlertid best når den er romtemperert. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

♥ Se også oppskrift på populær Nesquick-kake.

 

 

Dette er ikke noen standard langpannekake, men en som virkelig slår an! 😍

 

 

Kjekt med stor kake så alle kan få smake! 

God fornøyelse!  😋

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Oboykake med Nutellakrem
Ingredienser

Oboykake: 
♥ 150 g smør
♥ 1 liter kefir (eller kulturmelk)
♥ 7 dl sukker
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 4 ts natron
♥ 1 dl Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
♥ 12 dl hvetemel

Nutellakrem:
♥ 500 g smør
♥ 500 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 350 g Nutella (se tips)
♥ 6 ss sterk kaffe

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Oboykake: 
Smelt og avkjøl smøret. Ha surmelken i en stor bakebolle. Rør inn sukkeret. Bland vaniljesukker, natron og Oboy-pulver med litt av hvetemelet. Rør dette inn i surmelksblandingen. Rør deretter inn det smeltede smøret og til sist resten av hvetemelet (rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, se tips). 

Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.

Nutellakrem: 
Ha alle ingrediensene til Nutellakremen i en bolle (se tips).

Pisk sammen til en tykk og luftig sjokoladekrem. 

Pynt: 
Smør et lag sjokoladekrem over hele den avkjølte kaken. 

Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt rosetter over hele kaken. 

Renskjær kantene på kaken. Dryss over kakestrøssel. Skjær kaken deretter i passe store firkanter. 

Tips

♥ Merk at du skal bruke Oboy sjokolademelkspulver rett fra pakningen (altså ikke ferdiglaget sjokolademelk, men kun pulveret). Du kan eventuelt bytte ut 1 dl Oboy sjokolademelkpulver med 5 ss kakaopulver. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Jeg pleier å røre for hånd og bruke en ballongvisp, som gjør at melklumper fjernes raskt. Å røre lite etter at hvetemelet er tilsatt bidrar til myk og luftig kake. 

♥ Nutella er et sjokolade- og hasselnøttpålegg som fås kjøpt i mange, norske matbutikker. 350 gram tilsvarer 1 stort glass Nutella. 

♥ Alle ingrediensene til Nutellakremen bør være romtempererte. Husk å piske en god stund med elektrisk mikser, slik at kremen blir skikkelig luftig og lekker! Det blir masse Nutellakrem, og derfor nok til å sprøyte ut kremen på kaken, men det er ikke noe i veien for å smøre den over kaken i stedet. 

♥ Kaken holder seg god i flere dager, bare husk å oppbefare den kjølig og i tett boks. Kaken smaker imidlertid best når den er romtemperert. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

♥ Se også oppskrift på populær Nesquick-kake.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift