
Brukere online: 1080
Brukere i dag: 19186
Brukere siste 7 dager: 132181
Skal du bake til skoleavslutning eller noe sånt, skal du få et veldig bra tips av meg nå! 😃
Denne langpannekaken lages med Oboy sjokolademelkpulver, som gir den en deilig, mild sjokoladesmak som alle liker.
Den luftige sjokoladekremen med masse Nutella er rett og slett sinnsykt god! 😍
Oppskriften passer til stor langpanne.
Ingredienser:
Oboykake:
♥ 150 g smør
♥ 1 liter kefir (eller kulturmelk)
♥ 7 dl sukker
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 4 ts natron
♥ 1 dl Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
♥ 12 dl hvetemel
Nutellakrem:
♥ 500 g smør
♥ 500 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 350 g Nutella (se tips)
♥ 6 ss sterk kaffe
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Oboykake:
Smelt og avkjøl smøret.
Ha surmelken i en stor bakebolle. Rør inn sukkeret.
Bland vaniljesukker, natron og Oboy-pulver med litt av hvetemelet.
Rør dette inn i surmelksblandingen.
Rør deretter inn det smeltede smøret og til sist resten av hvetemelet (rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, se tips).
Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter.
Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.
Nutellakrem:
Ha alle ingrediensene til Nutellakremen i en bolle (se tips).
Pisk sammen til en tykk og luftig sjokoladekrem.
Pynt:
Smør et lag sjokoladekrem over hele den avkjølte kaken.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt rosetter over hele kaken.
Dryss over kakestrøssel.
Renskjær kantene på kaken.
Skjær kaken deretter i passe store firkanter.
Mmm.... kjempegod, myk og lys sjokoladekake med masse DIGG sjokoladekrem!
Tips:
♥ Merk at du skal bruke Oboy sjokolademelkspulver rett fra pakningen (altså ikke ferdiglaget sjokolademelk, men kun pulveret).
Du kan eventuelt bytte ut 1 dl Oboy sjokolademelkpulver med 5 ss kakaopulver.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Jeg pleier å røre for hånd og bruke en ballongvisp, som gjør at melklumper fjernes raskt. Å røre lite etter at hvetemelet er tilsatt bidrar til myk og luftig kake.
♥ Nutella er et sjokolade- og hasselnøttpålegg som fås kjøpt i mange, norske matbutikker. 350 gram tilsvarer 1 stort glass Nutella.
♥ Alle ingrediensene til Nutellakremen bør være romtempererte. Husk å piske en god stund med elektrisk mikser, slik at kremen blir skikkelig luftig og lekker! Det blir masse Nutellakrem, og derfor nok til å sprøyte ut kremen på kaken, men det er ikke noe i veien for å smøre den over kaken i stedet.
♥ Kaken holder seg god i flere dager, bare husk å oppbefare den kjølig og i tett boks. Kaken smaker imidlertid best når den er romtemperert.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
♥ Se også oppskrift på populær Nesquick-kake.
Dette er ikke noen standard langpannekake, men en som virkelig slår an! 😍
Kjekt med stor kake så alle kan få smake!
God fornøyelse! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Oboykake:
♥ 150 g smør
♥ 1 liter kefir (eller kulturmelk)
♥ 7 dl sukker
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 4 ts natron
♥ 1 dl Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
♥ 12 dl hvetemel
Nutellakrem:
♥ 500 g smør
♥ 500 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 350 g Nutella (se tips)
♥ 6 ss sterk kaffe
Pynt:
♥ kakestrøssel
Oboykake:
Smelt og avkjøl smøret. Ha surmelken i en stor bakebolle. Rør inn sukkeret. Bland vaniljesukker, natron og Oboy-pulver med litt av hvetemelet. Rør dette inn i surmelksblandingen. Rør deretter inn det smeltede smøret og til sist resten av hvetemelet (rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, se tips).
Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.
Nutellakrem:
Ha alle ingrediensene til Nutellakremen i en bolle (se tips).
Pisk sammen til en tykk og luftig sjokoladekrem.
Pynt:
Smør et lag sjokoladekrem over hele den avkjølte kaken.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt rosetter over hele kaken.
Renskjær kantene på kaken. Dryss over kakestrøssel. Skjær kaken deretter i passe store firkanter.
♥ Merk at du skal bruke Oboy sjokolademelkspulver rett fra pakningen (altså ikke ferdiglaget sjokolademelk, men kun pulveret). Du kan eventuelt bytte ut 1 dl Oboy sjokolademelkpulver med 5 ss kakaopulver.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Jeg pleier å røre for hånd og bruke en ballongvisp, som gjør at melklumper fjernes raskt. Å røre lite etter at hvetemelet er tilsatt bidrar til myk og luftig kake.
♥ Nutella er et sjokolade- og hasselnøttpålegg som fås kjøpt i mange, norske matbutikker. 350 gram tilsvarer 1 stort glass Nutella.
♥ Alle ingrediensene til Nutellakremen bør være romtempererte. Husk å piske en god stund med elektrisk mikser, slik at kremen blir skikkelig luftig og lekker! Det blir masse Nutellakrem, og derfor nok til å sprøyte ut kremen på kaken, men det er ikke noe i veien for å smøre den over kaken i stedet.
♥ Kaken holder seg god i flere dager, bare husk å oppbefare den kjølig og i tett boks. Kaken smaker imidlertid best når den er romtemperert.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
♥ Se også oppskrift på populær Nesquick-kake.
Skriv ny kommentar