Oboykuler

Oboykuler

02.04.2015


Det beste snopet lager du selv!

 


Oboykuler er raske å lage og supergode! De ligner på Sjokoladekuler som er en favoritt hos mange, men har mildere sjokoladesmak.

Garantert populære hos store og små!

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 2 dl melis
♥ 2 dl Oboy sjokolademelkpulver
♥ 6 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 dl melk

Pynt:
♥ 150 g kokos

 

Fremgangsmåte:

Bland smeltet smør med melis og Oboy sjokolademelkpulver. Ha i havregryn og melken. Rør godt sammen og la dette stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Da vil havregrynene svelle opp og gjøre massen fastere.  

Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.

Sett "Oboykulene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose.

Oppbevares i kjøleskapet!

 

Herlige Oboykuler!

 

Tips:

♥ Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

♥ Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

♥ Jeg har her brukt Oboy sjokolademelkpulver, men det går like fint å bruke Nesquick.

♥ Som nevnt ligner dette på "Sjokoladekuler". Se også oppskrift på "Konfektkuler" og "Kanonkuler".

 

 

Nommenommenom ..  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Oboykuler

Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 2 dl melis
♥ 2 dl Oboy sjokolademelkpulver
♥ 6 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 dl melk

Pynt:
♥ 150 g kokos

Fremgangsmåte

Bland smeltet smør med melis og Oboy sjokolademelkpulver. Ha i havregryn og melken. Rør godt sammen og la dette stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Da vil havregrynene svelle opp og gjøre massen fastere.  

Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.

Sett "Oboykulene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose.

Oppbevares i kjøleskapet!

Tips

♥ Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

♥ Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

02.04.2015
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

14 kommentarer

Laget disse til påske :) Der er supergode! Tusen takk for oppskriften!

Så hyggelig å høre!

Disse skal prøves:-) De minner om Negerboller som jeg fikk oppskrift på for mange år siden, de er også veldig gode!

Jeg tok en liten vri og byttet ut oboy med dronning sjokolade:) det ble også veldig godt. Tusen takk for alle gode oppskrifter og en kjempe fin nettside.

kokos er en nøt !

Hei. Jeg lagde disse her en annen dag og de ble veldig gode! Nå har jeg så lyst til å lage dem igjen, men jeg har ikke melk. Går det an å bruke vann i steden, med et brukbart (spiselig) resultat? Skal jeg i så fall bruke 1 dl vann?

Hehe, huff, skal aldri bruke vann igjen.

Takk for mange fine oppskrifter på bloggen din.

Du kan koke litt kaffe, avkjøle den og ha i, det er svært godt, setter en ekstra spennende piff på smaken.

om man lager disse nå, holder de seg helt til jul?

Kan dei frysast?

Jeg doblet oppskriften og jeg syntes massen ble altfor klissete og myk, havregryna sveller ikke, den forblir litt hard.. Men smaken er kjempe god, er det noe jeg kan ha gjort galt?

Hei!
Meget fristet til å prøve dette på SFO, hvor mange kuler får man ut av en oppskrift?

Lurer på hvor lang holdbarhet det ca er på disse ? Hvist jeg lager disse nå, holder de til jul?:)

Hei. Hvor lenge holder de seg i kakeboks?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet