Oldemors sjokoladetopper

Oldemors sjokoladetopper
Ingredienser

100 g smør
1 ss kakao
1 ts kaffepulver
1 dl kokende vann
1 egg
2 dl sukker
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
1 dl mandler
1 dl rosiner

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Tilsett kakao. Løs opp kaffepulver i kokende vann og bland i.

Pisk egg og sukker sammen. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og bland i. Hakk mandlene og ha i sammen med rosiner.

Bland alt til en jevn deig. Sett deigen i kjøleskapet i et par timer, slik at den blir fastere i konsistensen.

Sett små topper på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand, for kakene flyter utover under stekingen. Stekes ved 225°C i 10-15 min. Avkjøles på rist.

Tips

"Oldemors sjokoladetopper" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift