Oreo Fudge

Oreo Fudge

29.11.2016


Oreo Fudge er fantastisk herlig sjokoladekonfekt som passer bra både til jul og ellers på året. Konfekten har lang holdbarhet, og det går fint å lage den nå og spare til jul (men det er fare for at du synes det er så godt at du må lage ny porsjon før det... Wink )

Fudgen kan lages med enten hvit eller mørk sjokolade. Jeg har tidligere postet varianten med hvit sjokolade som jeg har kalt Cookies & Cream Fudge. Her har du samme konfekt laget med mørk sjokolade.

 


Utrolig godt!

 

Ingredienser:

♥ 6,75 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1,75 dl vikingmelk (se tips)
♥ 200 g marshmallowskrem (marshmallows fluff, se tips)
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 14 Oreokjeks

Pynt:
♥ 6 Oreokjeks (se tips)


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.

Bland i marshmallowskrem, kokesjokolade som er hakket opp i biter og vaniljeekstrakt. Rør til både marshmallowskremen og sjokoladen har løst seg opp.

Hakk opp Oreokjeksene og vend kjeksbitene inn i sjokolademassen til slutt.

Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten.

Pynt med grovt hakkede Oreos.

 

 

Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.

Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. 

 


Dette går lett siden fudgen har blitt helt fast av en natt i kjøleskapet.

 

 

Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.

 

 

 

Oppbevar fudgen kjølig i en kakeboks med matpapir mellom lagene.

 

 

Populært å ha en boks med Oreo Fudge i kjøleskapet, kan jeg love deg! Yum 

 

 

Tips:

♥ Som du ser, er det noen litt spesielle ingredienser som trengs:

Amerikanske Oreokjeks finnes jo nå i de aller fleste matbutikkene i Norge, så det er ikke så vanskelig å få tak i.

Vikingmelk er usøtet, kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks. Også dette produktet får du kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. Det er viktig at du ikke forveksler vikingmelk med søtet, kondensert melk, som også selges på hermetikkboks, men som er tykk og gulaktig i konsistensen.

Marshmallowskrem (også kalt marshmallows fluff) selges på plastboks og er noe vanskeligere å få tak i, men du finner produktet i noen av de største matvarekjedene (blant annet Coop Mega og Meny). Finner du ikke marshmallowskrem i butikken der du bor, går det også an å smelte vanlige, hvite marshmallows i mikroen til du får en seig, hvit marshmallowskrem.


♥ Har du ikke en form som er 20x20 cm, går det like fint å bruke en liten langpanne som er 20x30 cm.

♥ Oreo Fudge er mektige saker, så ikke skjær konfektbitene for store. Det er bedre å lage mindre terninger, og så kan man heller forsyne seg flere ganger...  Smile 

 


 Verdens beste sjokoladefudge! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Oreo Fudge

Ingredienser

♥ 6,75 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1,75 dl vikingmelk (se tips)
♥ 200 g marshmallowskrem (marshmallows fluff, se tips)
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 14 Oreokjeks

Pynt:
♥ 6 Oreokjeks (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.

Bland i marshmallowskrem, kokesjokolade som er hakket opp i biter og vaniljeekstrakt. Rør til både marshmallowskremen og sjokoladen har løst seg opp.

Hakk opp Oreokjeksene og vend kjeksbitene inn i sjokolademassen til slutt.

Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Pynt med grovt hakkede Oreos.

Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.

Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.

Oppbevar fudgen kjølig i en kakeboks med matpapir mellom lagene.

Tips

Som du ser, er det noen litt spesielle ingredienser som trengs:

Amerikanske Oreokjeks finnes jo nå i de aller fleste matbutikkene i Norge, så det er ikke så vanskelig å få tak i.

Vikingmelk er usøtet, kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks. Også dette produktet får du kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. Det er viktig at du ikke forveksler vikingmelk med søtet, kondensert melk, som også selges på hermetikkboks, men som er tykk og gulaktig i konsistensen.

Marshmallowskrem (også kalt marshmallows fluff) selges på plastboks og er noe vanskeligere å få tak i, men du finner produktet i noen av de største matvarekjedene (blant annet Coop Mega og Meny). Finner du ikke marshmallowskrem i butikken der du bor, går det også an å smelte vanlige, hvite marshmallows i mikroen til du får en seig, hvit marshmallowskrem.

♥ Har du ikke en form som er 20x20 cm, går det like fint å bruke en liten langpanne som er 20x30 cm.

♥ Oreo Fudge er mektige saker, så ikke skjær konfektbitene for store. Det er bedre å lage mindre terninger, og så kan man heller forsyne seg flere ganger...  Smile 

29.11.2016
Kakekategori: 
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Hvor mange fikk du ut av denne oppskriften? Ser kjempegodt ut

Jeg er en skikkelig godtemons, men disse ble for søte. Hadde kanskje blitt bedre med noe mindre sukker?

Kan man fryse oreo fudge?

Hei
Brukes hele Oreo kjeksen inkl krem , eller bare det tørre. ?

Hilsen «amatør»

Denne var ikke god..

I tillegg så var den nå ganske dyr å lage..

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter