Hjemmelaget After Eight

Annonse: Karo Pharma

Hei!

Konfekt kan lages i god tid før jul.

Og er du glad i mintsjokolade, er dette konfekten for deg!

Hjemmelaget After Eight består av mørk sjokolade med deilig peppermyntefyll i mellom.

Oppskriften finner du også i juleheftet som jeg har laget i samarbeid med Karo Pharma som fører serien Apro tradisjoner, og som du kan få med deg gratis fra de fleste apotekene i Norge.

 

 

 

Som ingrediens i peppermyntefyllet har jeg bruke Indisk tragant, som fås kjøpt på apotekene. Indisk tragant hjelper til med å stabilisere konsistensen på peppermyntefyllet, så det ikke renner ut når man skjærer opp konfekten.

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g kokesjokolade

Mintfyll:
♥ 250 g melis
♥ 1 stor eggehvite
♥ 5-10 dråper peppermynteolje
♥ 0,5 ts indisk tragant


Fremgangsmåte:

Gjør klar en liten langpanne som måler ca 20x30 cm ved å dekke den med bakepapir.

Smelt halvparten av sjokoladen. Smør den smeltede sjokoladen over bakepapiret i langpannen i et tynt lag. Sett langpannen i kjøleskapet i et par timer så sjokoladen stivner.

 

 

Til mintfyllet blandes eggehviten sammen med melis, peppermynteolje og tragant til en glatt masse. Stryk mintmassen over sjokoladen i langpannen. Sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer til også mintfyllet har stivnet.

 

 

Smelt resten av sjokolade og stryk den over mintfyllet i langpannen. Sett formen i kjøleskapet i et par timer slik at også sjokoladen på toppen stivner.

 

 

Løft konfekten ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og skjær den opp i små firkanter med en skarp kniv.

 

 


Tips:

♥ Indisk tragant fås kjøpt på apoteket og gjør at mintfyllet blir fastere og smidigere i konsistensen.

 

 

♥ Peppermynteolje fås også kjøpt på apoteket. Det er mye smak i hver dråpe, så vær forsiktig med å tilsette for mye.

♥ Oppbevar konfekten i kjøleskapet.


 

Dette er superdeilig konfekt!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hjemmelaget After Eight
Ingredienser

♥ 300 g kokesjokolade

Mintfyll:
♥ 250 g melis
♥ 1 stor eggehvite
♥ 5-10 dråper peppermynteolje
♥ 0,5 ts indisk tragant

Fremgangsmåte

Gjør klar en liten langpanne som måler ca 20x30 cm ved å dekke den med bakepapir.

Smelt halvparten av sjokoladen. Smør den smeltede sjokoladen over bakepapiret i langpannen i et tynt lag. Sett langpannen i kjøleskapet i et par timer så sjokoladen stivner.

Til mintfyllet blandes eggehviten sammen med melis, peppermynteolje og tragant til en glatt masse. Stryk mintmassen over sjokoladen i langpannen. Sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer til også mintfyllet har stivnet.

Smelt resten av sjokolade og stryk den over mintfyllet i langpannen. Sett formen i kjøleskapet i et par timer slik at også sjokoladen på toppen stivner.

Løft konfekten ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og skjær den opp i små firkanter med en skarp kniv.

Tips

♥ Indisk tragant fås kjøpt på apoteket og gjør at mintfyllet blir fastere og smidigere i konsistensen.

♥ Peppermynteolje fås også kjøpt på apoteket. Det er mye smak i hver dråpe, så vær forsiktig med å tilsette for mye.

♥ Oppbevar konfekten i kjøleskapet.

9 kommentarer

Hei! Tusen takk for mange gode konfekttips! Lurer på hvor lenge denne oppskriften varer? Kan jeg lage den allerede nå og spise den i romjulen? :-)

Har forøvrig lurt på det samme med konfekttypene som inneholder kremfløte i seg.

Og hvorvidt hvor lenge disse typene kan stå utenfor kjøleskapet? Typ om jeg oppbevarer dem i kjøleskapet til julaften, kan jeg ta dem ut på formiddagen og la dem stå ute til de pakkes ut på kvelden?

Mvh Silje Marie

Kan denne oppskriften på mintfyll brukes i hjemmelaget konfekt også tro? Kanskje lurt å la være traganten, da den gjerne skal være litt mer flytende inni konfekt? Eller har du noen andre tips til mintfyll jeg kan fylle i konfekt? Takk for mange fine oppskrifter :D

Hei!

Jeg lurer også på om eggehviten skal piskes først?

Hilsen Lina

Mitt erfaring og tips er å begynne med mintfyllet og kjevle det ut i passe tykkelse og så rektangulært som mulig på ett bakepapir på ett brett. Det er lettere å forme minten enn sjokoladen.
Ta så og smør halvparten av sjokoladen oppå minten og kjøle det av.
Snu så de to lagene mot ett nytt bakepapir på ett annet brett, ta av første bakepapir og smør så andre halvdel av sjokoladen.

Prøvde meg på denne i dag, men peppermyntefyllet var helt umulig å smøre ut, og det endte med at sjokoladen sprakk under i forsøket.
Fyllet stod på benken i ca 5 min før det ble smørt på, har dette noe å si?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift