Brukere online: 56
Brukere i dag: 800
Brukere siste 7 dager: 172837
Alle elsker ostekake!!
Har du ikke prøvd denne kjempegode kaken allerede, er det på høy tid. Ostekake pyntes ofte med kiwi eller druer. Personlig har jeg kommet til at hermetiske mandarinbåter er tingen!
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann
3 dl kremfløte
3 dl lettrømme
125 g kremost
100 g melis
1 ts vaniljesukker
Pynt:
1 boks hermetiske mandariner
Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat, se bildet.) Sett formen kaldt.
Løs opp gelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt helt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer). Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken med godt avrente mandarinbåter.
Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.
Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.
Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.
Kaken er holdbar i kjøleskapet!
6 kommentarer
Spiller det noen rolle om
Spiller det noen rolle om smøret er med eller uten salt? Hvorfor er det bare 125 g kremost i denne og 200 g i den med gelélokk?
Hei! Jeg bruker nesten alltid
Hei! Jeg bruker nesten alltid saltet meierismør, men det har ikke veldig mye å si om du bruker usaltet. Det er en smaksak om man bruker 125 g eller 200 g kremost. Begge deler går helt fint.
Jeg brukte en 26 cm
Jeg brukte en 26 cm springform, men fikk såvidt dekket bunnen med kjeksen. Ligner ikke på din, m.a.o. :(
Det var jo rart... kanskje du
Det var jo rart... kanskje du presset kjeksen for hardt eller brukte en annen type kjeks? Uansett så går det veldig fint å bruke form som er 24 cm i diameter, så skjer ikke det du beskriver.
skal man først piske kremen
skal man først piske kremen før man blander inn rømme ogsånt?
Hei! Ja, kremfløten skal
Hei! Ja, kremfløten skal piskes til krem. Deretter blandes kremen med det andre.
Skriv ny kommentar