Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebær
Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk bringebærgelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
300 g frosne bringebær (gjerne opptinte)
1 pk bringebærgelépulver
2,5 dl saft fra tinte bringebær / vann

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat (se bildet). Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat.) Sett formen kaldt.

Løs opp bringebærgelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Tin bringebærene (gjerne i mikro). Legg de tinte bærene oppå den stivnede ostefromasjen.

Mål opp saften fra de tinte bringebærene og spe eventuelt med vann til du har 2,5 dl. Kok opp dette og ha i bringebærgelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen slik at bringebærene blir dekket. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g(bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Hei.

Jeg fikk ikke helt samsvar mellom bildet ditt og resultatet jeg fikk da jeg brukte 300 gram frosne bær, og geléen på toppen måtte jeg doble for å få dekket bærene. Brukte du frosne bær da du lagde kaken du skulle ta bilde av til blogginnlegget? Min erfaring er at det blir for lite til å dekke toppen av kaka ihvertfall, men kanskje det hadde blitt bedre med ferske bær siden de ikke kollapser på samme måte som tinte bær? Jeg hadde ikke 26 cm form og måtte bruke 25 cm isteden, så da burde jo innholdet i oppskriften egentlig være nok. Hva gjorde jeg feil? :/

Jeg brukte Marscapone isteden for lett rømme og ikke Melis i det hele tatt da kaken ville blitt veldig søt, etter min smak.
På toppen også brukte jeg halv pakke bringebær gele.

Alt i alt veldig lettvint og god oppskrift for ostekake

takk

Jeg har laget denne kaken flere ganger nå, og den blir like vellykket hver gang - og jeg er ingen stjernekokk! Mann og barn maser stadig om at jeg mååå lage den, så den er også godt likt.

Jeg la ikke hele bær oppå, for jeg synes tinte bær blir så bløte. I stedet moste jeg bringebærene, og silte av frøene. Deretter kokte jeg opp bringebærsausen fulgte resten av oppskriften. Ble supergodt!

Jeg har laget denne kaken for første gang i dag. Ble superfin og god! Jeg er så glad i bunnen og lurte på om det er mulig å bruke hele pakken med Bixit kjeks? I så fall, hvor mye smør synes du jeg skal ha da?

Har laget denne kaken kjempemange ganger nå. Får alltid like mye skryt hver gang! Tusen takk for en nydelig oppskrift :)

kan man ikke bruke dobbel porsjon gele og ha friske bær? hva er greia med frosne bær og bruke sausen til de i geleen? rare tips.

Håper du kan hjelpe meg!

Jeg er i tvivl om jeg har ødelagt kaken min.

Kiksebunden gik greit, gav den lite gran mer smør, da min kjeks ikke var veldig klistrede. Etterpå lagde jeg ostefyldet, og mixede alt sammen - men med gelen til sidst... min krem ble altså ikke pisket, men er forsatt i - tror du det går greit?

Ps. Jeg lagde gelen min i bra tid - å så da den skulle i at en del var blitt gele allerede - så det kastede jeg - og brugte varm ( ikke kokende vann) til å opløse mere pulver med å puttet i kaka, men nå hvor den er i kjøleskapet, ser jeg at litt av gelen ligger på utsiden, med lite gran av ostefyldet

Er der noe jeg kan gøre ? tror du det kommer å gå bra?

Mange hilsner

Svesken

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift