Ostekake med karamellbunn og mango

Ostekake med karamellbunn og mango

04.08.2007
Ostekake med karamellbunn og mango

Ingredienser

Bunn:
2 pk Gjende karamellkjeks (se tips)
115 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann
200 g kremost (Philadelfia)
3 dl lettrømme
110 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Gelélokk:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann

Pynt:
1 stor, moden mango

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en food processor med hakkekniv. Bland med smeltet smør.

Sett kakeringen til en rund form (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Klem kjeksblandingen utover og ut til kantene, men ikke klem for hardt for da blir bunnen for hard. Sett i kjøleskapet.

Kok opp sitrongelépulver med vann. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken eventuelt med biter av fersk mango.

Tips

I stedet for Gjendes kjeks med karamellfyll (Sætre kjeks), kan vanlige Gjende kjeks brukes, men det rekker da med 1 1/2 pakke. Du kan også bruke Digestive kjeks eller Bixit kjeks (ca 225 g).

04.08.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Må bare få skryte litt av denne kaken, uten tvil den aller beste av ostekakene jeg har smakt hittil! Smaken av karamell, ostefyll, sitron og mango er HELT uslåelig! Ett lite tips til bunnen, ettersom Gjende karamellkjeks ikke er å finne lengre (iallefall ikke i Trøndelags-område hvor jeg bor) ; bruk 1 pk Gjende kjeks og 1 pk Toffeekjeks (fra merket "Berthas", fåes kjøpt på Coop), smaker temmelig likt karamellkjeksene fra Gjende!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter