Sjokoladekake med plommefyll

Sjokoladekake med plommefyll

06.08.2007
Sjokoladekake med plommefyll

Ingredienser

3 store egg
1,5 dl sukker
1,5 ts bakepulver
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
3 ss kakao

Fyll:
3 dl stivt plommesyltetøy eller hjemmelaget etter følgende oppskrift:

500 g plommer
200 g sukker
1 ss potetmel
1 ss vann

Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g melis
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Vend det tørre i eggedosisen og rør forsiktig til klumpene fjernes.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.

Dersom du vil bruke hjemmelaget plommesyltetøy: Kok rensede plommer møre med sukker. Løs opp potetmel i vann og tilsett. Rør til blandingen tykner. Avkjøl.

Del kakebunnen i to bunner. Fyll med plommesyltetøy.

Pisk sammen mykt smør og melis til sjokoladekremen. Smelt sjokoladen og bland i. Bre sjokoladekremen over toppen av kaken.

Tips

Kaken kan med fordel stå og trekke i et par timer før servering.

06.08.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter