Ostekake med oreobunn og jordbær

Deilig smak og fristende utseende....  Heart

 

Heisan dere!

På tide med en ny deilig kake her på Det søte liv!

 

 

Dette er en spennende variant av ostekake med sjokoladebunn laget av knuste Oreokjeks og lekkert, tykt lag jordbær på toppen.

 

En kake til alle anledninger!

 

 

 

Ingredienser:

Oreobunn:
300 g Oreokjeks
75 g smør

Ostefromasj:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Jordbærlokk:
500 g frosne jordbær (se tips)
280 g rørt jordbærsyltetøy (se tips)
2 pk jordbærgelépulver

 

Fremgangsmåte:

Oreobunn:

Knus Oreokjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor med hakkekniv til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

 

 

Ostefromasj:

Løs opp jordbærgelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

 

 

Jordbærlokk:

Ha frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. Varm opp på middels sterk varme under omrøring til jordbærene er helt tinte. Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp.

 

 

Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til jordbærlokket har stivnet.

 

 

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

La kaken stå kjølig frem til servering.

 

 

Herlig kake! 

 

 

Kan jeg friste deg med et deilig kakestykke..?

 

mmmm ... utrolig nydelig smakskombinasjon...!

 

 

Tips:

♥ I denne oppskriften bruker jeg frosne jordbær fordi de blir myke og avgir mest væske ved oppvarming.

♥ I tillegg bruker jeg 1 pk rørt jordbærsyltetøy fra Nora som lages med 80 % ekte bær og tilsatt litt ekstra sukker. Syltetøyet inneholder kun naturlige ingredienser og kjøpes frossent.

Dette syltetøyet gir kjempegod og ekte jordbærsmak! Tilsammen blir denne blandingen så flytende at du ikke må tilsette noe vann og bruker 2 pk jordbærgelépulver for å få helt stivt jordbærlokk oppå kaken.

♥ Du kan i stedet bruke 300 g hjemmelaget rørt jordbærsyltetøy.

♥ Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet.

 

 

En drøm av en kake! 

 

 

  ❤  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med oreobunn og jordbær
Ingredienser

Oreobunn:
300 g Oreokjeks
75 g smør

Ostefromasj:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Jordbærlokk:
500 g frosne jordbær (se tips)
1 pk Noras rørte jordbærsyltetøy (se tips)
2 pk jordbærgelépulver

Fremgangsmåte

Oreobunn:

Knus Oreokjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor med hakkekniv til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Ostefromasj:

Løs opp jordbærgelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Jordbærlokk:

Ha frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. Varm opp på middels sterk varme under omrøring til jordbærene er helt tinte. Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til jordbærlokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. La kaken stå kjølig frem til servering.

Tips

I denne oppskriften bruker jeg frosne jordbær fordi de blir myke og avgir mest væske ved oppvarming. I tillegg bruker jeg rørt jordbærsyltetøy fra Nora som lages med 80 % ekte bær og tilsatt litt ekstra sukker. Kun naturlige ingredienser og kjøpes frossent. Dette gir kjempegod og ekte jordbærsmak! Tilsammen blir denne blandingen så flytende at du ikke må tilsette noe vann og bruker 2 pk jordbærgelépulver for å få helt stivt jordbærlokk oppå kaken.

Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet!

50 kommentarer

Hei!

Denne skal eg lage til bursdagen min i helga! Men, eg lika ikkje frosne og opptinte jordbær, så droppa det, og legger heller et lag med skiva ferske jordbær mellom botnen og ostekremen.

Spm: Ca kor mange gram eller dl er det i en sånn pakke med kjøpt rørt sylte? Tenkte å "stjele" litt av mamma si heimelaga rørte sylte istedet... Men greit å vite ca kor mykje eg skal bruke sånn at det passar med forholdet til gelepulveret.

På forhånd takk for svar :)

Som svar på av Anne-Grete (ikke bekreftet)

Hei Anne-Grete, høres godt ut:) En pakke rørt syltetøy er på ca 280 gram.

Driver å lager denne nå siden mamma og broren min kommer på besøk i morgen. Den ser utrolig god ut og jeg gleder meg masse til å smake på den!:)

Ble fantastisk god i bringebær variant. Butikken var utsolgt for Nora rørte jordbær så kjøpte istede bringebær. Brukte også bringebærgele. Skal prøve orginalvarianten også.

Jeg brukte hjemmelaget jordbæresyltetøy med bær fra Valldal ;)
Kona har fått en ny favoritt kake :)

Hei!
Jeg skal lage denne ostekaken i morgen, og det er min første ostekake noen gang... ;) Jeg lurer på, må man lage den på et fat, kan man ikke lage den direkte i bunnen av en rund kakeform?
I tillegg lurer jeg på om syltetøyet skal tines på forhånd, eller tines det samidig som jordbærene smeltes i kjelen?
Hilsen nybegynner som synes kaka ser rågod ut :))

Som svar på av M (ikke bekreftet)

Jordbærene + syltetøyet skal smeltet i sammen i en kjele på middels varme,det skal ikke tines først - Det var jaffal sånn jeg gjorde d:) Jeg trur du kan ta å legge d på ett fat,men ett fat der kakeringen passer oppi... Å ett lite tips: For å få en fin å rund kant legger man bakepair rundt formen å når kaken er ferdig stivnet løsner man på formen å drar av papiret så ligger rundt :) Da slepper man at noe "henger" ijen...

Som svar på av M (ikke bekreftet)

Kaken kan lages i kakeform også, men da må du servere kaken på bunnen av formen fordi man ikke får flyttet kaken over på fat etterpå. Det går jo helt greit det også, og da er man helt sikker på at fyllet ikke renner ut.

Både frosne jordbær og syltetøyet kan tines på forhånd, eller tines direkte i kjelen, det spiller ingen rolle.

Denne kaken ANBEFALES virkelig :) Utrolig god å alle elsket den,både små og store :) Skal lage denne idag også :)

Sist jeg laget ostekake brukte jeg en kakering direkte på fat. Jeg helte ostefromasjen i formen rett etter at jeg laget den, noe som resulterte i at det fløt overalt utover fatet. Et voldsomt gris! Derfor bør en virkelig være sikker på at en har presset kjeksmassen godt ut i kantene. Også, dersom formen "rugler" litt på fatet anbefaler jeg å putte fromasjen inn i kjøleskapet en liten stund før man heller den i formen. Da blir den littegrann tykkere og renner ikke utover:)

Ja, dette er viktige tips! Hvis det er sprekk mellom kjeksbunnen og kakeringen, renner ostefromasjen utover og det blir bare søl! Alternativt kan man bruke integrert kakeform og kakefat (Bake it Easy-form).

Hei. Jeg lagde ostekaken som i oppskriften. Kjeksbunnen og selve kaken ble super bra (sto i kjøleskapet ca. 6 timer) - helt til jeg skulle lage jordbær lokket....da gikk det galt! Jeg varmet opp Noras rørte syltetøy, og 400 g frosne jordbær + 2 pakker jordbærgele. Helte det hele over kaken etter avkjøling, og morgenen etter rant alt utover kaken - ikke noe stivt. Så ut som jeg hadde kastet et halvt glass med syltetøy på......
Men kaken ble god selv om den rett og slett ikke så så veldig fin ut :)

Høres veldig rart ut. Hvis du brukte 2 pakker jordbærgelépulver fra Freia skal lokket bli mer enn fast nok. Husk at det ikke skal tilsettes noe vann. Pulveret skal altså rett i kjelen med jordbær og rørt jordbærsyltetøy.

Hei!
Elsker bloggen din og kakene dine:) skulle gjerne prøvd å lage ostekaken i en 13 cm springform. Vet du hvordan oppskriften blir da?

Som svar på av Jeanette (ikke bekreftet)

Det var sikkert Kristine du spurte, men kan i alle fall si at jeg brukte en springform på 22 cm, og kaka gikk bokstavelig talt HELT opp til kanten... Kanskje du kan halvere oppskriften?

Som svar på av Jeanette (ikke bekreftet)

Jeg har ikke testet det, men med så liten form må du nok i hvert fall halvere oppskriften. Denne kaken er beregnet på nokså stor form (26 cm).

Hei :-)

Laget denne fantastisk gode ostekaken i dag til min datter. Hun og alle gjestene likte kaken veldig godt. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Har laget en ostekaken før,men denne var bare himmelsk god.
Skal nok etterhvert prøve flere av dine oppskrifter!

Laget denne kaken til min voksne datter. Hun bare elsket den!! Skal også prøve flere av dine kaker.
En flott hjemmeside. Takk for inspirasjon til å prøve noe nytt. Veldigfornøyd med resultatet. :-)

Kan kaken fryses? :) Jeg har over halvparten igjen, og prøver å ikke spise søtt i ukedagene, men vil ikke kaste den!

Kaken kan fryses, men jeg synes den blir best hvis den ikke fryses fordi jeg synes at ostefromasjen blir litt kornete ved tining. Men såklart bedre enn å kaste :-)

Hei! Tenkte jeg skulle lage denne kaka i hega og lurte på om det går greit å bytte ut lett rømma med t.d. mager kesam eller lett creme fraiche?

Veldig god! :) Men neste gang blander jeg 1,5 pakke gele i ostefyllet og 1,5 pakke i jordbærlokket, for her ble midten litt rennende, mens lokket ble nesten litt hardt.

Lagde denne kaken til 17.mai, den var så utrolig god. Fikk masse skryt for den!
Tusen takk for inspirasjon til å begynne å lage kaker :)

Hei,

Jeg lurte på om det var mulig fryse denne kaken?
Hadde tenkt å lage den i dåpen til sønnen min, men rekker ikke det dagen før dåpen - da har jeg nok å gjøre ;)
Evt. om den er like god om jeg lager den 2 dager før?

Lagde den med jordbær til min bursdag og den var veeeeldig god, men nå skal jeg bytte jordbær med bringebær

Som svar på av Kine Therese (ikke bekreftet)

Jeg er ikke så begeistret for å fryse ostekaker, selv om jeg vet at mange gjør det. Jeg synes at ostefromasjen kan bli litt kornete ved tining. Det blir sikkert deilig med bringebær også!

Heisann!
Har laget denne jordbærostekaken mange ganger og den er alltid like populær
Men sitter her og tenker på om jeg skulle byttet jordbær ut med bringebær...Er det noen som har prøvd det?Skal bake i morgen så bli glad for kjappe svar
Mvh.Christel Odland.

Som svar på av Christel (ikke bekreftet)

Hyggelig å høre at du liker kaken så godt! :-) Ja, det blir sikkert deilig med bringebær også

Hei! Denne kaken ser veldig god ut! Hvordan kan jeg lage jordbærlokket uten frosne jordbær?

Kaken kan også lages med friske jordbær, men da må de først moses skikkelig med stavmikser så det blir nok væske til jordbærlokket. Jeg foretrekker frosne jordbær som tines fordi de avgir mer saft på denne måten.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift