Ostekake på glass med jordbær

Ostekake på glass med jordbær

02.06.2014


Ostekake er blant de mest populære kakene på Det søte liv, og det er tydelig at dette er en kake mange tyr til når de skal bake til flere ulike anledninger. Som kos hjemme er det imidlertid ikke alltid passende å lage en hel kake.

Her er et godt tips til hvordan man kan lage en deilig ostekake rett i glasset som desserten serveres i.

Med jordbær på toppen får desserten en nydelig, sommerlig smak!   Heart  

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.
 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 4 søte kjeks (havrekjeks e.l., se tips)

Ostefyll:
♥ 200 g kremost
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 dl melis
♥ 2,5 dl kremfløte

Jordbærtopping:
♥ 400 g jordbær
♥ 4 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Start med å rense jordbærene og dele dem opp i biter. Dryss over sukker og la bærene stå og marinere i kjøleskapet. Dette gjør at bærene blir blanke og avgir noe av saften.

 

 

Knus kjeksene grovt og fordel smulene nederst i glassene.

Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljeekstrakt og melis til en luftig ostekrem. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostekremen.

Fordel ostekremen oppå kjekssmulene og ha deretter på jordbærene.

Oppbevares kjølig frem til servering.

 

Tips:

♥ Du kan bruke dine yndlingskjeks, enten de er hjemmelagde eller kjøpte. Alt fra havrekjeks, vaniljekjeks, pepperkaker, sjokoladecookies, makroner og biscotti kan benyttes.

 

 

Nydelig, sommerlig smak!  Heart 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake på glass med jordbær

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 4 søte kjeks (havrekjeks e.l., se tips)

Ostefyll:
♥ 200 g kremost
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 dl melis
♥ 2,5 dl kremfløte

Jordbærtopping:
♥ 400 g jordbær
♥ 4 ss sukker

Fremgangsmåte

Start med å rense jordbærene og dele dem opp i biter. Dryss over sukker og la bærene stå og marinere i kjøleskapet. Dette gjør at bærene blir blanke og avgir noe av saften.

Knus kjeksene grovt og fordel smulene nederst i glassene.

Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljeekstrakt og melis til en luftig ostekrem. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostekremen.

Fordel ostekremen oppå kjekssmulene og ha deretter på jordbærene.

Oppbevares kjølig frem til servering.

Tips


♥ Du kan bruke dine yndlingskjeks, enten de er hjemmelagde eller kjøpte. Alt fra havrekjeks, vaniljekjeks, pepperkaker, sjokoladecookies, makroner og biscotti kan benyttes.

02.06.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hvor lenge før kan de lages uten at kjeksen blir myk? Går det bra å lagen dem om morgenen for å servere på kvelden?

Dette lurer jeg også på. Vi er bare to stk hjemme, kan to av porsjonene stå til dagen etter, eller må jeg da halvere oppskriften?

Hei. Det gikk fint å lagre dem. Like gode dagen etter.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter