Ostekake på glass til 17. mai


Her har du desserten jeg postet på formiddagen på 17. mai til de som fortsatt ikke hadde laget desserten som skulle serveres denne dagen. Ostekake på glass lager du på noen få minutter og kan derfor forberedes selv om gjestene har kommet.

Det er tydelig at dette var noe som folk trengte, for på få timer ble dette bildet likt nesten 500 ganger på Instagram og over 2200 ganger på Facebook, i tillegg til 150 delinger og masse kommentarer!

 


 

Nå er det gått noen dager siden 17. mai, men husk at denne desserten er superaktuell for hele våren og sommeren også!

 


 

Ostekake på glass er en krysning av kake og dessert, og kan varieres med ulike typer bær og frukt. Se for eksempel Ostekake på glass med jordbær her på Det søte liv.
 

Her har jeg brukt bær i rødt og blått for å få 17. mai-stemning!

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.
 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 4 søte kjeks (havrekjeks e.l., se tips)

Ostefyll:
♥ 200 g kremost
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl melis
♥ 2,5 dl kremfløte

Bærfyll og -pynt:
♥ friske blåbær, jordbær, bringebær og rips
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Fordel knuste kjeks i bunnen av 4 glass. 

Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljesukker og melis til en luftig ostekrem. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostekremen.

Legg ostekrem og bær lagvis oppå kjekssmulene. Legg på rikelig med bær øverst.

 


Sikt over melis helt til slutt.

 

 

Oppbevares kjølig frem til servering.

 

Tips:

♥ Du kan bruke dine yndlingskjeks, enten de er hjemmelagde eller kjøpte. Alt fra Digestive, havrekjeks, Oreos, vaniljekjeks, pepperkaker, sjokoladecookies, makroner og biscotti kan benyttes.

 


Hurra!  Så enkelt kan det gjøres!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake på glass til 17. mai
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 4 søte kjeks (havrekjeks e.l., se tips)

Ostefyll:
♥ 200 g kremost
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl melis
♥ 2,5 dl kremfløte

Bærfyll og -pynt:
♥ friske blåbær, jordbær, bringebær og rips
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Fordel knuste kjeks i bunnen av 4 glass. 

Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljesukker og melis til en luftig ostekrem. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostekremen.

Legg ostekrem og bær lagvis oppå kjekssmulene. Legg på bær øverst og sikt over melis helt til slutt.

Oppbevares kjølig frem til servering.

Tips

♥ Du kan bruke dine yndlingskjeks, enten de er hjemmelagde eller kjøpte. Alt fra Digestive, havrekjeks, Oreos, vaniljekjeks, pepperkaker, sjokoladecookies, makroner og biscotti kan benyttes.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift