Ostekaker med pistasj

Dette er delikate porsjons-ostekaker med lekker, lysegrønn farge og spennende pistasjsmak.

Disse ostekakene skal ikke stekes, og får en vidunderlig, kremete konsistens.

 

 

Ostefyllet lages med pistasjkrem, som fås kjøpt på glass i enkelte matbutikker/delikatessebutikker. Jeg bruker imidlertid helst hjemmelaget pistasjkrem, som smaker aldeles nydelig! 

 

 

Oppskriften gir 12 stk ostekaker i porsjonsstørrelse. Alternativt kan du lage en rund kake (24 cm i diameter).

 

 

Ingredienser:

Pistasjkrem:

♥ 150 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 3 ss olivenolje
♥ 0,5 dl melis
♥ 200 g søtet, kondensert melk (se tips)

Kjeksbunn:
♥ 100 g Mariekjeks
♥ 75 g smør

Pistasj-ostekrem:
♥ 200 g pistasjkrem (se ingrediensene ovenfor)
♥ 200 g kremost
♥ 75 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 plater gelatin
♥ 2 dl kremfløte

Pynt:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 30 g pistasjnøtter


Fremgangsmåte: 

Pistasjkrem:

Hvis du bruker hjemmelaget pistasjkrem, kan denne lages flere dager i forveien:

Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem.

 

 


La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.

 

 

Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse. Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn. Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.

 

 

 

Oppbevares på glass i kjøleskapet.

 


Du bruker 200 g av denne pistasjkremen til ostekremen.
 

Kjeksbunn: 

Til kjeksbunnen knuser du kjeksene til smuler og blander smulene med smeltet smør.

 

 

Finn frem etter muffinsbrett og legg i papirformer.

Jeg bruker slike helt enkle, hvite papirformer her, så fargen på formene ikke skal dominere over grønnfargen på kakene. 

 

 

Fordel kjeksblandingen i formene og trykk den lett sammen i bunnene.

Sett brettet i kjøleskapet mens du lager ostekremen.


Ostekrem: 

Til ostekremen piskes pistasjkrem (200 gram, enten hjemmelaget etter oppskriften ovenfor, eller ferdigkjøpt) sammen med kremost, melis og vaniljeekstrakt til en jevn blanding.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en liten kopp i mikroen (det tar bare noen få sekunder). Hell den smeltede gelatinen i ostekremen i en tynn stråle, mens du pisker forsiktig.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.


Avkjøling og pynting: 

Ta brettet ut av kjøleskapet. Fordel pistasj-ostekremen i formene og sett brettet tilbake i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Løsne forsiktig kakene fra muffinsbrettet ved å skjære rundt kanten av kakene med en tynn kniv.

 

 

Pynt med pisket krem og noen hele pistasjnøtter.

 

 

Se så fine ostekaker! 

 

 

Den lekre, lysegrønne fargen gjør disse kakene veldig spesielle! 

 

 

Og smaken er dessuten kjempegod! 

 

 

Tips: 

♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.)

 

 

1 boks pleier å være på 397 gram, så du bruker en halv boks til denne oppskriften. Men lag gjerne dobbelt porsjon pistasjkrem etter denne oppskriften, for kremen er nydelig å bruke til gjærbakst og andre kaker. Pistasjkremen oppbevares i kjøleskapet. 

♥ Kakene kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg anbefaler å ikke fryse dem fordi kremen kan blir litt kornete og rennende ved tining.

 

Prøv disse spennende Ostekakene med pistasj hvis du får lyst til å teste ut noe nytt! 

 

 

God fornøyelse! Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekaker med pistasj
Ingredienser

Pistasjkrem:
♥ 150 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 3 ss olivenolje
♥ 0,5 dl melis
♥ 200 g søtet, kondensert melk (se tips)

Kjeksbunn:
♥ 100 g Mariekjeks
♥ 75 g smør

Pistasj-ostekrem:
♥ 200 g pistasjkrem (se ingrediensene ovenfor)
♥ 200 g kremost
♥ 75 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 plater gelatin
♥ 2 dl kremfløte

Pynt:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 30 g pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Pistasjkrem:
Hvis du bruker hjemmelaget pistasjkrem, kan denne lages flere dager i forveien:

Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem. La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir. Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse. Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn. Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.

Oppbevares på glass i kjøleskapet.

Kjeksbunn: 
Til kjeksbunnen knuser du kjeksene til smuler og blander smulene med smeltet smør.

Finn frem etter muffinsbrett og legg i papirformer. Fordel kjeksblandingen i formene og trykk den lett sammen i bunnene. Sett brettet i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem: 
Til ostekremen piskes pistasjkrem (200 gram, enten hjemmelaget etter oppskriften ovenfor, eller ferdigkjøpt) sammen med kremost, melis og vaniljeekstrakt til en jevn blanding.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en liten kopp i mikroen (det tar bare noen få sekunder). Hell den smeltede gelatinen i ostekremen i en tynn stråle, mens du pisker forsiktig.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.

Avkjøling og pynting: 
Ta brettet ut av kjøleskapet. Fordel pistasj-ostekremen i formene og sett brettet tilbake i kjøleskapet til dagen etter.

Løsne forsiktig kakene fra muffinsbrettet ved å skjære rundt kanten av kakene med en tynn kniv.

Pynt med pisket krem og noen hele pistasjnøtter.

Tips

♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så du bruker en halv boks til denne oppskriften. Men lag gjerne dobbelt porsjon pistasjkrem etter denne oppskriften, for kremen er nydelig å bruke til gjærbakst og andre kaker. Pistasjkremen oppbevares i kjøleskapet. 

♥ Kakene kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg anbefaler å ikke fryse dem fordi kremen kan blir litt kornete og rennende ved tining.

Kakekategori
Desserter

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift