Pistasjkrem

Pistasjkrem fås kjøpt på glass i enkelte matbutikker/delikatessebutikker og er utrolig godt, men hjemmelaget pistasjkrem smaker faktisk enda mye bedre og er virkelig aldeles nydelig!

Pistasjkrem er herlig å bruke i kaker og i gjærbakst, og kan brukes på samme måte som mandelsmør på grøt og lignende.

 

 

Siden pistasjkremen er så god og så anvendelig, lager jeg gjerne dobbel porsjon av det som er angitt her og oppbevarer på glass i kjøleskapet.

Også populært å gi bort i gave!

 

 

Ingredienser: 

♥ 300 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 6 ss olivenolje
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)


Fremgangsmåte: 

Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem.

 

 

La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.

 

 

Ha pistasjnøttene i en food processor.

 


Kjør nøttene sammen til en finkornet masse

Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn.

Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.

 

 

Her hadde jeg alle ingrediensene i food processoren på en gang, og det gikk også fint. Smile  

 

 

Ha den bløte pistasjkremen på glass med lokk.

 

 

 

Åååå, denne pistasjkremen er himmelsk god!  Heart

 

 

Tips:

♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så det holder å bruke 1 boks.

 

 

♥ Pistasjkremen oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet og har da lang holdbarhet. Kremen kan blir litt fast når den er kald, men mykner igjen dersom den står en stund i romtemperatur. 

  Heart  

 

Det kommer masse tips til kaker og bakst med pistasjkrem snart her på Det søte liv.  Se for eksempel Boller med pistasjkrem og Nutella

Men nyt denne pistasjkremen også alene, som den er! 

 

 

 Yum  Yum  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pistasjkrem
Ingredienser

♥ 300 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 6 ss olivenolje
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)

Fremgangsmåte

Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem.

La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.

Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse.

Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn.

Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.

Tips

♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så det holder å bruke 1 boks.

♥ Pistasjkremen oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet og har da lang holdbarhet. Kremen kan blir litt fast når den er kald, men mykner igjen dersom den står en stund i romtemperatur. 

13 kommentarer

Kan man brukte ekte vaniljesukker om man ikke har ekstrakt? Eller vaniljesirup?

Som svar på av Åse (ikke bekreftet)

Ja, det går greit. Vaniljepasta (sirup) gir sterkere vaniljesmak enn vaniljesukker, men begge deler kan brukes i stedet for vaniljeekstrakt.

Hei!
Dette gjere meg veldig forvirra...
Du skriver her at du bruker nøtter med skall, mens i oppskriften er ikkje dette opplyst. I oppskriften står det at du skolder nøttene og fjerner skallet. Med det skallet er jo berre den tynne hinna som er litt brun og tørr utenpå nøtten. Dette er jo to forskjellige ting, og blir vel, om ikkje mykje, men noko forskjell i vekt om ein bruker ferdig renset pistasjnøtter som eg trudde du meinte i oppskriften.

Takk for himla god oppskrift, som eg brukte som utg.pkt. til å lage pistasjmousse med til jul. Men eg he fundert veldig på åffrr du skriver olivenolje!? Den he jo så mye smak, så eg bytta ut til ein nøytral matolje. Blir glad for svar, for eg skjønner ikkje detta... Du er sabla dyktig - tusen hjertelig takk for flotte oppskrifter! 🙌
Mvh. Annette

Hei! Denne var svært kostbar hva ingredienser angår, og det tok ekstremt lang tid å få at skallet av nøttene etter at de var skoldet- så skuffelsen var meget stor da den ikke var i nærheten så god som den du får kjøpt på butikken.

Hei.
Må nøttene være usalta, eller kan de være salta? Viste seg å være litt vanskelig å få tak i usalta, og de er også veldig dyre.
Tvitvi!
Mvh Anita

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift