Brukere online: 1118
Brukere i dag: 1427
Brukere siste 7 dager: 311176
Pistasjkrem fås kjøpt på glass i enkelte matbutikker/delikatessebutikker og er utrolig godt, men hjemmelaget pistasjkrem smaker faktisk enda mye bedre og er virkelig aldeles nydelig!
Pistasjkrem er herlig å bruke i kaker og i gjærbakst, og kan brukes på samme måte som mandelsmør på grøt og lignende.
Siden pistasjkremen er så god og så anvendelig, lager jeg gjerne dobbel porsjon av det som er angitt her og oppbevarer på glass i kjøleskapet.
Også populært å gi bort i gave!
Ingredienser:
♥ 300 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 6 ss olivenolje
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)
Fremgangsmåte:
Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem.
La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.
Ha pistasjnøttene i en food processor.
Kjør nøttene sammen til en finkornet masse
Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn.
Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.
Her hadde jeg alle ingrediensene i food processoren på en gang, og det gikk også fint.
Ha den bløte pistasjkremen på glass med lokk.
Åååå, denne pistasjkremen er himmelsk god!
Tips:
♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så det holder å bruke 1 boks.
♥ Pistasjkremen oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet og har da lang holdbarhet. Kremen kan blir litt fast når den er kald, men mykner igjen dersom den står en stund i romtemperatur.
Det kommer masse tips til kaker og bakst med pistasjkrem snart her på Det søte liv. Se for eksempel Boller med pistasjkrem og Nutella.
Men nyt denne pistasjkremen også alene, som den er!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 6 ss olivenolje
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)
Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem.
La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.
Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse.
Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn.
Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.
♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så det holder å bruke 1 boks.
♥ Pistasjkremen oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet og har da lang holdbarhet. Kremen kan blir litt fast når den er kald, men mykner igjen dersom den står en stund i romtemperatur.
17 kommentarer
Kan man bruke rapsolje i
Kan man bruke rapsolje i stedet for olivenolje?
Det burde gå helt fint! :-)
Det burde gå helt fint! :-)
Kan man brukte ekte
Kan man brukte ekte vaniljesukker om man ikke har ekstrakt? Eller vaniljesirup?
Ja, det går greit…
Ja, det går greit. Vaniljepasta (sirup) gir sterkere vaniljesmak enn vaniljesukker, men begge deler kan brukes i stedet for vaniljeekstrakt.
Pistasjnøttene er de regnet…
Pistasjnøttene er de regnet 300g med skall eller uten skall
Jeg veide opp 300 gram før…
Jeg veide opp 300 gram før jeg fjernet skallet. :-)
Hei! Dette gjere meg veldig…
Hei!
Dette gjere meg veldig forvirra...
Du skriver her at du bruker nøtter med skall, mens i oppskriften er ikkje dette opplyst. I oppskriften står det at du skolder nøttene og fjerner skallet. Med det skallet er jo berre den tynne hinna som er litt brun og tørr utenpå nøtten. Dette er jo to forskjellige ting, og blir vel, om ikkje mykje, men noko forskjell i vekt om ein bruker ferdig renset pistasjnøtter som eg trudde du meinte i oppskriften.
Hei! Er det her snakk om det…
Hei!
Er det her snakk om det tynne skallet som skal skoldes av i varmt vann, eller vekten før det harde skallet?
Jeg kjøpte 700g med skall, og det ble 300g etter alt det harde skallet er fjernet.
Ser nydelig ut! 😍 Kan man…
Ser nydelig ut! 😍
Kan man fryse kremen?
Ja, helt suveren oppskrift! …
Ja, helt suveren oppskrift! :-) Det går sikkert fint å fryse kremen, men den har uansett lang, lang holdbarhet i tett glass i kjøleskapet.
Takk for himla god oppskrift…
Takk for himla god oppskrift, som eg brukte som utg.pkt. til å lage pistasjmousse med til jul. Men eg he fundert veldig på åffrr du skriver olivenolje!? Den he jo så mye smak, så eg bytta ut til ein nøytral matolje. Blir glad for svar, for eg skjønner ikkje detta... Du er sabla dyktig - tusen hjertelig takk for flotte oppskrifter! 🙌
Mvh. Annette
Hei, Må nøttene være helt…
Hei,
Må nøttene være helt tørre før man maler dem??
Gleder meg til å smake!!
Mvh Rut
Hei! Denne var svært kostbar…
Hei! Denne var svært kostbar hva ingredienser angår, og det tok ekstremt lang tid å få at skallet av nøttene etter at de var skoldet- så skuffelsen var meget stor da den ikke var i nærheten så god som den du får kjøpt på butikken.
Takk for "advarsel"! Jeg…
Takk for "advarsel"! Jeg ELSKER pistasjkremen man får kjøpt hos for eksempel Olivenlunden, så da gidder jeg ikke kostnadene og bryet med å lage egen, hvis den ikke blir bedre på smak :)
Hei. Må nøttene være usalta,…
Hei.
Må nøttene være usalta, eller kan de være salta? Viste seg å være litt vanskelig å få tak i usalta, og de er også veldig dyre.
Tvitvi!
Mvh Anita
Hei, passar denne kremen i…
Hei, passar denne kremen i makroner?
Mvh Jenny
Hvor lang er egentlig…
Hvor lang er egentlig holdbarheten i kjøleskapet?
Skriv ny kommentar