Boller med pistasjkrem og Nutella

Hei dere! 

Jeg har fått mange henvendelser fra dere etter at jeg for noen dager siden publiserte oppskriften på Pistasjkrem her på Det søte liv. Dere synes kremen ser så god ut og har lurt på hva den kan brukes til.

Vel - ja, denne pistasjkremen er FANTASTISK god! 😍 Og den er helt super å bruke som fyll i kaker og ikke minst gjærbakst! 

Disse bollene for eksempel, har jeg fylt med både pistasjkrem og Nutella, og er noe av det beste jeg har smakt! Yum

 

 

Prøv dem du også! 

 

Oppskriften gir ca. 30 boller, avhengig av hvor store du lager dem.

 

Ingredienser: 

Gjærdeig: 
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ ca. 15 dl hvetemel

Pistasjkrem: 
♥ 300 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 6 ss olivenolje
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)

Nutellafyll:
♥ 2 dl Nutella (se tips)

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pistasjkrem: 

Lag gjerne pistasjkremen klar minst dagen i forveien. Den tykner i konsistensen etter en natt i kjøleskapet og får da tykk og fin smørekonsistens. 

Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem.

 

 

 

La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.

 

 

Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse. Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn. Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.

 

 

Ha pistasjkremen på glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Gjærdeig: 

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm).

Løs opp gjæren i smørmelken. Tilsett deretter sukker og lett sammenpisket egg. Ha så i hvetemelet (spar litt til utbakingen), og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok til deigen i noen minutter, til den er skikkelig jevn og smidig. 

La deigen heve lunt i 1 time.


Utbaking: 

Del deigen i to emner. Kjevle ut hvert emne til et stort rektangel. 
 


Smør halvparten av pistasjkremen på den ene halvdelen av rektangelet og ca. 1 dl Nutella på den andre halvdelen. 

 

 

 

Brett leiven dobbelt fra langsiden, slik at de to typene fyll møtes.

 

 

Bruk en kniv eller pizzahjul til å dele den doble leiven i lengder.

 

 

 

Tvinn lengdene og knyt dem sammen til boller.

Legg bollene på bakepapirdekket stekeplate.

Gjenta med den andre deigen slik at du får to fulle stekebrett.

Etterhev bollene i ca. 20 minutter.


Steking:

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Så fantastisk gjærbakst!  Smile

 

 

Avkjøl bollene. 

 

 

Så stilige farger på fyllet! 

 

 

 

Sikt over melis rett før servering. 

 

 

 

Så utrolig lekre boller! 

 

 

Boller med marsipanaktig pistasjfyll og Nutella - det må jo bli bra!  Smile chrome

 

 

NAM!  Yum

 

 

Tips:

♥ Til pistasjkremen trenger du søtet, kondensert melk. Dette kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så det holder å bruke 1 boks.

 

 

♥ Pistasjkremen oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet og har da lang holdbarhet. Kremen kan blir litt fast når den er kald, men mykner igjen dersom den står en stund i romtemperatur. 

♥ Nutella er sjokoladepålegg som finnes i de fleste matbutikker. Du kan i stedet bruke Nugatti eller annen type sjokoladepålegg du liker. 

♥ Bollene er fine å fryse. Gi dem gjerne et nytt melisdryss rett før servering, så ser de som nybakte ut. 

 

 

Håper du vil like disse bollene like godt som det jeg gjør! 

 

 

Vel bekomme! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Boller med pistasjkrem og Nutella
Ingredienser

Gjærdeig: 
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ ca. 15 dl hvetemel

Pistasjkrem: 
♥ 300 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 6 ss olivenolje
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)

Nutellafyll:
♥ 2 dl Nutella (se tips)

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pistasjkrem: 
Lag gjerne pistasjkremen klar minst dagen i forveien. Den tykner i konsistensen etter en natt i kjøleskapet og får da tykk og fin smørekonsistens. 

Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem. La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.

Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse. Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn. Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens. Ha pistasjkremen på glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet til dagen etter.

Gjærdeig: 
Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm).

Løs opp gjæren i smørmelken. Tilsett deretter sukker og lett sammenpisket egg. Ha så i hvetemelet (spar litt til utbakingen), og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok til deigen i noen minutter, til den er skikkelig jevn og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.

Utbaking: 
Del deigen i to emner. Kjevle ut hvert emne til et stort rektangel. 

Smør halvparten av pistasjkremen på den ene halvdelen av rektangelet og ca. 1 dl Nutella på den andre halvdelen. Brett leiven dobbelt fra langsiden, slik at de to typene fyll møtes. Bruk en kniv eller pizzahjul til å dele den doble leiven i lengder. Tvinn lengdene og knyt dem sammen til boller.

Legg bollene på bakepapirdekket stekeplate. Gjenta med den andre deigen slik at du får to fulle stekebrett. Etterhev bollene i ca. 20 minutter.

Steking:
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl bollene på rist. Sikt over melis rett før servering. 

Tips

♥ Til pistasjkremen trenger du søtet, kondensert melk. Dette kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så det holder å bruke 1 boks.

♥ Pistasjkremen oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet og har da lang holdbarhet. Kremen kan blir litt fast når den er kald, men mykner igjen dersom den står en stund i romtemperatur. 

♥ Nutella er sjokoladepålegg som finnes i de fleste matbutikker. Du kan i stedet bruke Nugatti eller annen type sjokoladepålegg du liker. 

♥ Bollene er fine å fryse. Gi dem gjerne et nytt melisdryss rett før servering, så ser de som nybakte ut. 

Kakekategori
Sesong

3 kommentarer

Hei. Har laget den pistasjkremen din og den ble nydelig, men min ble fastere i konsistens enn din ser ut. Brukte druekjerneolje da jeg ikke liker olivenolje. Foreløpig har jeg brukt den som fyll i makroner. Blandet den med Manuela Kjeilens vintage vanilla frosting. Det ble helt fantastisk. Tusen takk for oppskrifta.

Som svar på av Birgit Solheim (ikke bekreftet)

Hei Birgit, det er bare å tilpasse konsistensen på pistasjkremen ved å tilsette litt mer søt, kondensert melk dersom du synes den er for fast. Det har ikke noe å si på konsistensen hvilken type olje du bruker. Sikkert kjempefin som fyll i makroner!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift