Parmesanpoteter (sprøstekte)

Parmesanpoteter ("Crispy Parmesan-Crusted Potatoes") føyer seg i rekken av enkle potetretter som har blitt superpopulære på TikTok i det siste (se også Smashed Potatoes).

Her brukes små, delikate poteter, som først kokes møre, og deretter stekes i ovnen sammen med olivenolje, hvitløk, salt, urter og masse parmesan! Osten legger seg som et herlig, sprøtt lag utenpå de myke, varme potetbitene. 

 

 

Serveres nystekte med ranchdressing, hvitløksaioli eller annen digg dipp!  😋

Parmesanpoteter er deilige alene som et snacksmåltid, men også populære å sette på et tapasbord, eller å servere som tilbehør til kylling eller annen middagsrett. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 700 g små poteter (se tips)
♥ 1 dl olivenolje eller 100 g smør
♥ 100 g parmesan (+ evtl. litt ekstra)
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts flaksalt
♥ 1 ss tørket gressløk eller persille

 

Fremgangsmåte:

Kok potetene med skall i noen minutter, til de har blitt så vidt møre. 

Hell bort kokevannet og la potetene avkjøles. Del dem så på midten. 

Finn frem en ildfast form (min måler ca. 22 x 22 cm). Hell olivenolje eller smeltet smør i formen.

 

 

Riv parmesanosten og fordel mesteparten i formen.

 

 

 

Dryss over hvitløkspulver, salt og tørket gressløk eller persille. 

 

 

Legg så potetene tett i tett i formen med snittsiden vendende ned mot parmesanosten. 

Hell litt mer olivenolje på overflaten av potetene, eller pensle over med smeltet smør. Dryss over resten av parmesanosten, og eventuelt litt ekstra salt og tørket gressløk eller persille. 

 

 

 

Stek potetene midt i ovnen ved 220°C  i 30 - 40 minutter, avhengig av sprø du liker at potetene skal være, men pass nøye på så potetene ikke blir brent. 

 

 

Jeg snudde potetene forsiktig rundt etter en halvtime (bruk for eksempel to gafler til dette), drysset over enda litt mer parmesan, og lot dem så steke i ca. 10 minutter til. 

 

 

Server parmesanpotetene varme, gjerne med en god dipp. 

 

 

Digge småpoteter med crispy osteskorpe... NAM! 

 

 

Disse parmesanpotetene blir garantert populære! 

 

 

Tips: 

♥ Parmesanpoteter blir lekrest om du bruker små poteter. Har du ikke det, kan du bruke større poteter som du deler i mindre biter. 

♥ Ha gjerne litt ekstra parmesan for hånden og dryss over potetene når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden. Du vil aldri angre på litt ekstra ost.. 😋 

♥ Liker du at potetene blir litt spicy, kan du også drysse over litt chiliflak. 

♥ For forslag til hjemmelaget dipp, se Hjemmelaget aioli, Ranchdressing eller Rømmedipp med cheddar og gressløk. Det er også godt å bare enkelt røre en boks crème fraîche eller rømme sammen med et par knuste hvitløksfedd, kvernet salt og hakkede friske eller tørkede urter. 

 

 

Enjoy!  😍

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Parmesanpoteter (sprøstekte)
Ingredienser

♥ 700 g små poteter (se tips)
♥ 1 dl olivenolje eller 100 g smør
♥ 100 g parmesan (+ evtl. litt ekstra)
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts flaksalt
♥ 1 ss tørket gressløk eller persille

Fremgangsmåte

Kok potetene med skall i noen minutter, til de har blitt så vidt møre. 

Hell bort kokevannet og la potetene avkjøles. Del dem så på midten. 

Finn frem en ildfast form (min måler ca. 22 x 22 cm). Hell olivenolje eller smeltet smør i formen.

Riv parmesanosten og fordel mesteparten i formen. Dryss over hvitløkspulver, salt og tørket gressløk eller persille. 

Legg så potetene tett i tett i formen med snittsiden vendende ned mot parmesanosten. 

Hell litt mer olivenolje på overflaten av potetene, eller pensle over med smeltet smør. Dryss over resten av parmesanosten, og eventuelt litt ekstra salt og tørket gressløk eller persille. 

Stek potetene midt i ovnen ved 220°C  i 30 - 40 minutter, avhengig av sprø du liker at potetene skal være, men pass nøye på så potetene ikke blir brent. Jeg snudde potetene forsiktig rundt etter en halvtime (bruk for eksempel to gafler til dette), drysset over enda litt mer parmesan, og lot dem så steke i ca. 10 minutter til. 

Server parmesanpotetene varme, gjerne med en god dipp. 

Tips

♥ Parmesanpoteter blir lekrest om du bruker små poteter. Har du ikke det, kan du bruke større poteter som du deler i mindre biter. 

♥ Ha gjerne litt ekstra parmesan for hånden og dryss over potetene når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden. Du vil aldri angre på litt ekstra ost.. 😋 

♥ Liker du at potetene blir litt spicy, kan du også drysse over litt chiliflak. 

♥ For forslag til hjemmelaget dipp, se Hjemmelaget aioli, Ranchdressing eller Rømmedipp med cheddar og gressløk. Det er også godt å bare enkelt røre en boks crème fraîche eller rømme sammen med et par knuste hvitløksfedd, kvernet salt og hakkede friske eller tørkede urter. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift