Pastagryte med kylling og chorizo

Dette er en veldig smakfull pastarett som er enkel å lage! Perfekt comfort food til helgen! 

Valgfri type pasta has her i samme gryte som stekte kyllingbiter og chorizopølse. Kyllingfilet er jo mild på smak, og passer derfor veldig godt å kombinere med den mer kraftige chorizopølsen. Det hele vendes sammen i en nydelig saus basert på tomat, løk, hvitvin og fløte. 

 

 

Topp med revet parmesan og litt persille. NAM! 😋

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 1 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 200 g chorizo
♥ 2 ss olivenolje
♥ 650 g kyllingfilet
♥ 400 g finhakkede, hermetiske tomater (1 boks)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 0,5 dl hvitvin (eller 1 ss hvitvinseddik)
♥ 400 g pasta (radiatori eller annen type kort pasta)
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ revet parmesan
♥ frisk persille

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Kutt opp løk og hvitløksfedd og ha i en gryte sammen med olje. Tilsett chorizopølse skåret i mindre biter. 

 

 

Stek dette på middels varme til løken er myk og gyllen. 

Skjær kyllingfilet i små biter og ha i gryten. Stek videre til kyllingbitene har blitt godt stekt. 

 

 

Tilsett en boks finhakkede tomater.

 

 

Tilsett kremfløte og hvitvin (eller hvitvinseddik). 

 



La dette småkoke i ca. 5 minutter. 

Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakningen. Når pastaen er nesten ferdig kokt, vender du den inn i gryten. Tilsett også litt finhakket persille. Juster eventuelt tykkelsen på sausen med ca. 1 dl av pastavannet. 

 

 

La det hele småkoke i ca. 1–2 minutter til. 

Smak til med kvernet salt og pepper. 

 

 

Server pastagryten varm med revet parmesan og persilledryss. 

 

 

Å, dette er skikkelig digg pasta!  😍

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her radiatori, som pasta med nokså artig fasong.

 

 

 

♥ Det går selvfølgelig like fint å bruke pasta med annen fasong, slik som penne (pastarør), fusilli (pastaskruer) eller farfalle (pastasløyfer). 

♥ Chorizo er en spansk spekepølse med sterk rødfarge og nokså kraftig smak av paprika og hvitløk. Fås kjøpt i ulike styrkegrader. Jeg brukte her en nokså mild, men veldig god variant. 

 

 

♥ Bruk helst ferskrevet parmesan, som smaker mye bedre enn ferdigrevet. 

 

 

Herlig å sette seg godt til rette i sofaen med en digg pastatallerken i fanget! 

Enjoy!  ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pastagryte med kylling og chorizo
Ingredienser

♥ 1 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 200 g chorizo
♥ 2 ss olivenolje
♥ 650 g kyllingfilet
♥ 400 g finhakkede, hermetiske tomater (1 boks)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 0,5 dl hvitvin (eller 1 ss hvitvinseddik)
♥ 400 g pasta (radiatori eller annen type kort pasta)
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ revet parmesan
♥ frisk persille

Fremgangsmåte

Kutt opp løk og hvitløksfedd og ha i en gryte sammen med olje. Tilsett chorizopølse skåret i mindre biter. Stek dette på middels varme til løken er myk og gyllen. 

Skjær kyllingfilet i små biter og ha i gryten. Stek videre til kyllingbitene har blitt godt stekt. 

Tilsett en boks finhakkede tomater. Tilsett kremfløte og hvitvin (eller hvitvinseddik). La dette småkoke i ca. 5 minutter. 

Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakningen. Når pastaen er nesten ferdig kokt, vender du den inn i gryten. Tilsett også litt finhakket persille. Juster eventuelt tykkelsen på sausen med ca. 1 dl av pastavannet. 

La det hele småkoke i ca. 1–2 minutter til. Smak til med kvernet salt og pepper. 

Server pastagryten varm med revet parmesan og persilledryss. 

Tips

♥ Jeg brukte her radiatori, som pasta med nokså artig fasong. Det går selvfølgelig like fint å bruke pasta med annen fasong, slik som penne (pastarør), fusilli (pastaskruer) eller farfalle (pastasløyfer). 

♥ Chorizo er en spansk spekepølse med sterk rødfarge og nokså kraftig smak av paprika og hvitløk. Fås kjøpt i ulike styrkegrader. Jeg brukte her en nokså mild, men veldig god variant. 

♥ Bruk helst ferskrevet parmesan, som smaker mye bedre enn ferdigrevet. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift