Peanut Butter Blondies (Blondies med peanøttsmør og melkesjokolade)

Dette er populære, amerikanske kaker som har skikkelig "fudgy & chewy" brownieskonsistens, selv om de er lyse i fargen (derfor kalles de "Blondies").

Kakene lages med peanøttsmør og hakket melkesjokolade. 

Yum!  Yum

 

 

Oppskriften er beregnet til en liten, kvadratisk form som måler 20 x 20 cm.


Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 150 g peanøttsmør (se tips)
♥ 200 g brunt sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 egg
♥ 125 g hvetemel
♥ 200 g melkesjokolade


Fremgangsmåte: 

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med peanøttsmør.

Tilsett brunt sukker, vaniljeekstrakt og ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg, til du får en luftig, kremete blanding. 

Bland inn hvetemelet til en jevn og kompakt deig.

Hakk melkesjokoladen grovt og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, firkantet form (20 x 20 cm) som er kledd med bakepapir, og jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 25 minutter (se tips). 

 

 

Avkjøl kaken helt i formen før den løftes ut og deles i firkanter. 

 

 

Små, digge kakebiter! 

 

 

🤩

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her crunchy peanøttsmør, men creamy peanøttsmør uten biter kan også brukes. 

For hjemmelaget peanøttsmør, se oppskriften HER

 

 

♥ Pass nøye på at kaken ikke steker for lenge. Det er viktig å unngå at den blir tørr. Den ferdigstekte kaken skal ha en myk og deilig konsistens.

♥ Merk at oppskriften er beregnet til en form som måler 20 x 20 cm. Dersom du i stedet vil steke kaken i liten langpanne som måler 20 x 30 cm, må du gange opp oppskriften med 1,5.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast, og er dessuten supre å fryse. 

 

For mange flere varianter av Blondies, se HER.

 

 

ENJOY!  😊

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Peanut Butter Blondies (Blondies med peanøttsmør og melkesjokolade)
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 150 g peanøttsmør (se tips)
♥ 200 g brunt sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 egg
♥ 125 g hvetemel
♥ 200 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med peanøttsmør.

Tilsett brunt sukker, vaniljeekstrakt og ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg, til du får en luftig, kremete blanding. 

Bland inn hvetemelet til en jevn og kompakt deig.

Hakk melkesjokoladen grovt og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, firkantet form (20 x 20 cm) som er kledd med bakepapir, og jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 25 minutter. 

Avkjøl kaken helt i formen før den løftes ut og deles i firkanter. 

Tips

♥ Jeg brukte her crunchy peanøttsmør, men creamy peanøttsmør uten biter kan også brukes. 

♥ Pass nøye på at kaken ikke steker for lenge. Det er viktig å unngå at den blir tørr. Den ferdigstekte kaken skal ha en myk og deilig konsistens.

♥ Merk at oppskriften er beregnet til en form som måler 20 x 20 cm. Dersom du i stedet vil steke kaken i liten langpanne som måler 20 x 30 cm, må du gange opp oppskriften med 1,5.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast, og er dessuten supre å fryse. 

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Hei :)
Hvis man ønsker å doble oppskriften, må en da ta en 30x40 form? Eller blir dette feil i forhold til tykkelse/steketid? :)
På forhånd takk for hjelpen :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift