Pepperkakeskiver med mandler

Disse pepperkakene er dødsgode - og du slipper kjevling!

Nydelig smak av krydder og mandler!


Oppskriften gir ca 70 stk.

Pepperkakeskiver med mandler
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
1 dl lys sirup
2 ts kanel
2 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts natron
350 g hvetemel
125 g mandler

Fremgangsmåte

Skåld mandlene og tørk dem godt før de hakkes opp og settes til side.

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Varm opp sirupen litt (det blir da lettere å måle opp 1 dl) og rør sirupen inn i smørkremen. Bland i krydderet og natron. Elt inn hvetemelet og hakkede mandler.

Form deigen til jevnstore pølser, ca 4 cm i diameter. Legg dem på et brett og pakk plast rundt. Sett dem et par timer i kjøleskapet til de er faste (eventuelt over natten).

Skjær pølsene i skiver med en skarp kniv. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 5-10 min, til de er gyldne. Avkjøl kakene en stund på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Pepperkakeskiver med mandler" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Se også oppskrift på "Verdens beste pepperkaker".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei, disse såg så gode ut, så nå ligger deigpølsene til kjøling. Det jeg lurer på er hvor tykke du skjærer skivene ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift