Pink Chocolate Cake Pops

"Cake Pops" er et forholdsvis nytt kakefenomen som er superpopulært i USA. Konseptet består av myk kake som blandes med enten ostekrem, sitronkrem, sjokoladekrem, sjokoladesaus, bærsaus eller et eller annet som gjør kaken bløt nok til å formes til runde kuler. Deretter festes kulene på lollipop-pinner og dyppes i smeltet sjokolade. I anledning Valentine's har jeg her laget supersøte "Pink Chocolate Cake Pops" av mørk sjokoladekake og smeltet, rosa sjokolade med jordbærsmak. Det ble skjønne kaker og en nydelig smaksopplevelse!

Pink Chocolate Cake Pops
Ingredienser

Dark Chocolate Cake:
4,5 dl sukker
4 dl hvetemel
1,5 dl kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
1 ts salt
2 store egg
2,5 dl surmelk eller rømme
1 dl matolje
2 ts vaniljeessens
2 dl kokende vann

Cream Cheese Frosting:
250 g kremost
80 g mykt smør
4,5 dl melis
1-2 ss melk (se tips)

Pynt:
Lollipop-pinner (se tips)
300 g rosa sjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle. Bland egg, surmelk/rømme, olje og vaniljeessens og rør inn i det tørre. Til slutt tilsettes kokende vann og deigen røres jevn og klumpfri. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min (sjekk at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken helt (dette er en veldig myk kake, så gjerne i kjøleskapet over natten).

Smuldre opp kaken til smuler (kan gjøres med fingrene eller i food processor). Pisk sammen ingrediensene til ostekremen. Bland kremen inn i sjokoladekakesmulene. Kna det hele ordentlig sammen. Deigen skal ha slik konsistens at det er lett å formen den til runde kuler. Tilsett først bare 1 ss melk, men eventuelt 1 ss til hvis deigen virker for fast.

Legg bakepapir på ett brett som passer i fryseren (eventuelt kjøleskapet). Form deigen til runde kuler og legg dem på brettet. Når brettet er fullt, settes det i fryseren i ca 30 min (eventuelt et par timer i kjøleskapet) så kulene blir fastere i konsistensen.

Smelt litt av sjokoladen i en liten kopp. Ta frem kulene og dypp tuppen på pinnene i sjokolade før de stikkes inn i hver sjokoladekule (dette er for at pinnene skal feste seg skikkelig til kulene). Sett kulene tilbake i fryseren i 30 min (eventuelt et par timer i kjøleskapet), slik at sjokoladen rundt pinnen stivner.

Fyll et par store drikkeglass opp med sukker som du kan bruke til å stikke pinnene nedi når sjokoladen rundt kakene skal stivne. Alternativt kan du bruke en tykk isoporblokk eller lignende.

Smelt resten av sjokoladen i en dyp skål (se tips). Dypp de kalde kulene i sjokoladen. Snurr de litt rundt så overflødig sjokolade renner av. Sett dem så til tørk til sjokoladen stivner (se tips). Pynt gjerne med et lite, rosa bånd som knytes til en sløyfe rundt hver lollipop-pinne.

Tips

Jeg foretrekker å smelte litt og litt sjokolade av gangen i mikro og så dyppe kulene i. Dette fordi jeg synes at smeltet sjokolade ofte stivner når den står for lenge. Hvis du heller vil smelte all sjokoladen samtidig i en skål over vannbad, er det også en mulighet.

Jeg brukte her rosa sjokolade med jordbærsmak fra det belgiske merket Callebaut. Denne nydelige sjokoladen har jeg foreløpig ikke sett i Norge, men kan fås kjøpt i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se. Du kan alternativt bruke rosa sjokolade med vaniljesmak ("candy melts") fra Wilton (fås kjøpt hos www.kakeboksen.no).

Lollipop-pinner fås kjøpt i mange nettbutikker som selger utstyr for kakepynt (se tips under Lenker på startsiden). Merk at pinnene selges i ulike lengder. Jeg brukte lange pinner her, og for meg oppstod da et lite problem da jeg fant ut at kakene ble for høye til å få plass i kjøleskapet. Nå var det kaldt ute den dagen, så jeg satte dem ut på verandaen i stedet helt til sjokoladen var stivnet og jeg kunne stable dem liggende i kjøleskapet.

Dette er en stor porsjon som gir mange "Cake Pops". Du kan variere med å dyppe dem i ulike typer mørk, hvit eller farget sjokolade og forskjellige strøsselvarianter eller hakkede nøtter.

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift