Pistasjkake med rømme

Pistasjkake med rømme
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g pistasjnøtter (usaltede, uten skall)

Pynt:
3 dl melis
2 ss vann
20 g pistasjnøtter (usaltede, uten skall)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Mal pistasjnøttene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Rør sammen melisglasur og fordel jevnt over toppen av den kalde kaken. Pynt med hakkede pistasjnøtter. Sett kaken kaldt til melisglasuren har stivnet.

Tips

Usaltede pistasjnøtter uten skall fås kjøpt i mange helsekostforretninger eller innvandrerbutikker. Nøttene selges også i poser fra Den lille nøttefabrikk.

Se også oppskrift på "Nøttekake med rømme", "Mandelkake med rømme", "Valnøttkake med rømme" og "Kokoskake med rømme".

Kakekategori

1 kommentar

Laget denne kaken i går, den var flytende etter 40 min i ovnen. Ble stående der inne i 85 min på 180 graden før den fikk fast form. Den falt da sammen på midten...
Smaker godt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift