Pizzasnurrer


Er det noe som slår an i heimen, så er det hjemmelagde pizzasnurrer! Enten dette serveres til lunsj, middag eller til kveldsmat, så kommer jubelen frem.  Smile  

 

 

Du kan variere fyllet med det du liker best. Her får du forslag til et populært kjøttsausfyll. Det er ikke noe i veien for å bytte ut karbonadedeig med skinke. Det går også fint å lage et vegatarfyll i stedet ved å bytte ut for eksempel karbonadedeig med røde bønner, eller skinkeskivene med tynne skiver aubergin. 

Bytt gjerne ut halvparten av hvetemelet med sammalt, fint hvetemel hvis du ønsker en grovere variant.

Oppskriften gir ca. 24 stykk. Pizzasnurrene du måtte få til overs, egner seg utmerket til å putte i fryseren. 

 

 

Ingredienser:

Pizzadeig:
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl vann
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 14 dl hvetemel

Kjøttsausfyll:
♥ 1 løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss smør
♥ 400 g karbonadedeig
♥ 400 g hermetiske tomater
♥ 2 ss tomatpuré
♥ litt salt og nykvernet pepper
♥ litt fersk eller tørket oregano
♥ 3 dl revet ost

Pynt:
♥ 3 dl revet ost


Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i en bolle. Bland lunkent vann med olje og sukker. Løs opp gjæren i væsken og la blandingen stå og svelle i 10 minutter. Tilsett hvetemel og salt og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.

Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.

 

 

Del deigen i to emner som kjevles ut til leiver.

 

 

Dekk med kjøttdeigsaus og revet ost.

 

 

Rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.

 

 

Dryss på ekstra ost og stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Tips:

♥ I stedet for kjøttdeigfyll, kan du dekke deigen med tomatsaus, skinkeskiver og ost.

 

 

Fremgangsmåten er for øvrig den samme.

 

 

Pizzasnurrer med skinke blir kjempegode de også. Her brukte jeg dessuten ekstra mye ost!  Yum  

 

 

Nam - skikkelig digg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Pizzasnurrer
Ingredienser

Pizzadeig:
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl vann
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 14 dl hvetemel

Kjøttsausfyll:
♥ 1 løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss smør
♥ 400 g karbonadedeig
♥ 400 g hermetiske tomater
♥ 2 ss tomatpuré
♥ litt salt og nykvernet pepper
♥ litt fersk eller tørket oregano
♥ 3 dl revet ost

Pynt:
♥ 3 dl revet ost

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Bland lunkent vann med olje og sukker. Løs opp gjæren i væsken og la blandingen stå og svelle i 10 minutter. Tilsett hvetemel og salt og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.

Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.

Del deigen i to emner som kjevles ut til leiver. Dekk med fyll og rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.

Dryss på ekstra ost og stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ I stedet for kjøttdeigfyll, kan du dekke deigen med tomatsaus, skinkeskiver og ost.

Kakekategori
Brødbakst
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei! Kjempe god oppskrift, men kan du fortelle meg hvor mange gram 14 dl er? Syntes det er litt vanskelig å få deigen god for hver gang

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift